vliegveldenHeb je te maken met een lange overstap of gewoon ontzettend zin om te shoppen? Reiszoekmachine Skyscanner selecteerde vijf luxe vliegvelden waar je ongestoord belastingvrij kunt winkelen (met of zonder personal shopper). Kom daarna tot rust in de cactustuin, op het dak met waanzinnig uitzicht of neem een duik in het zwembad.

1. Singapore Changi Airport
Jaar op jaar wordt het internationale vliegveld van Singapore verkozen tot ’s werelds beste luchthaven - en dat is niet zonder reden. Wat dacht je van een duik in het zwembad tijdens je overstap, gevolgd door een wandeling in de open-air cactustuin, de vlindertuin of onder de zes meter hoge waterval? Daarnaast huist Changi Airport talloze winkels voor een luxe shopsessie die 24/7 geopend zijn: Burberry, Michael Kors, Oakley en Cartier zijn hier onder meer vertegenwoordigd. Skyscanner tipt hier ook nog de recent geopende Jewel Terminal, die bezoekers de mogelijkheid biedt om door een donut-achtig glazen gangenstelsel nóg eens tien verdiepingen aan winkels te ontdekken.
Alle valuta worden geaccepteerd in de winkels op Changi Airport. Daarnaast heeft elke terminal een GST Refund-balie, waar je de belasting die je hebt betaald op je gekochte items kunt terugkrijgen. Hoeveel Duty Free-tasjes je mee kunt nemen in het vliegtuig, hangt af van je bestemming. De beperkingen zijn er vooral voor alcohol, tabak en cadeaus. Kijk hier voor alle regels die gelden per bestemming.

2. Tokyo Haneda Airport
Net buiten het Centraal Station van Tokio ligt het internationale vliegveld van de Japanse hoofdstad: Haneda Airport. Met 68 winkels in de ‘Big Bird’ - Terminal 1 - en nog eens 53 in Terminal 2 valt er genoeg te winkelen om je uren mee te vermaken. De meeste winkels zijn geopend tussen zes uur ’s ochtends en twaalf uur ’s nachts. Volgens de ranking van Skytrax is dit vliegveld ook één van de meest schone vliegvelden ter wereld - een fijn idee als je in het pashokje je staat om te kleden, toch?
Als je op zoek bent naar internationale winkelketens dan ben je hier overigens niet op de goede plek; op Haneda Airport vind je met name Japanse kledingwinkels, brands, juweliers en parfumeries. De ideale mogelijkheid om de wereld in te duiken van de Japanse mode-industrie! Het hoogtepunt van Haneda Airport bevindt zich overigens op het dak, met een restaurant op het dakterras dat uitkijkt over het centrum van Tokio. Bekijk hier alle regels over het meenemen van Duty Free-tasjes in het vliegtuig.

Article continues after the ad

3. München Airport
Munich Airport wordt ook wel omschreven als een stadscentrum: de luchthaven biedt niet alleen meer dan 150 winkels (open tussen 05.00 - 21.00 uur) om je in uit te leven, maar ook zo’n vijftig bars en restaurants. Onder meer Bobbi Brown, Hermès, Ferragamo, Tod’s en Versace zijn vertegenwoordigd op de luchthaven van München, maar je kunt er ook terecht voor bekende winkelketens als Hunkemöller of Esprit. Je lievelingswinkels vind je makkelijk en snel op deze plattegronden van Terminal 1, Terminal 2 en Munich Airport Center.
Je mag in totaal zo’n zes kilo aan Duty Free-tasjes mee terug het vliegtuig in meenemen, ongeacht naar welke bestemming je vliegt. Je Duty Free-tasje mag je dan extra bovenop je gewone handbagage meenemen. Uitgeshopt? Skyscanner tipt voor ene rustmoment het dak, waar je Europa’s grootste indoor Biergarten vindt. Compleet met kastanjebomen om een authentiek, Duits gevoel te creëren. Het glazen dak en het vele groen om je heen ben je de drukte van het grote vliegveld in mum van tijd vergeten.

vliegvelden4. Hamad International
Het internationale vliegveld van Doha, hoofdstad van Qatar, vervoert al jaren dertig miljoen passagiers per jaar door slechts één terminal. Een tweede terminal wordt echter in 2022 geopend, wanneer de FIFA World Cup in Qatar plaats gaat vinden. Hamad International wordt omschreven als de meest bijzondere architectonische én meest luxe luchthavens ter wereld. De terminal biedt meer dan zeventien boetieks, dertig cafés en restaurants, twee squash-velden, een fitnessruimte, een 25-meter zwembad en spa; allemaal op loopafstand van de gates.
Luxe brands als Bulgari, Chanel, Hermès en Harrods zijn in overvloed op Hamad International. De sieradenliefhebster kan haar hart ophalen bij Tiffany & Co, terwijl de lingeriegek flink scoort bij Victoria’s Secret. De winkels op Hamad International zijn 24/7 geopend, dus voor wie een nachtelijke overstap heeft, kan gerust in het vliegtuig verder slapen. Alle valuta worden op de luchthaven geaccepteerd, maar wisselgeld zul je terugkrijgen in Qatar Riyals. Vlieg je met Qatar Airways en check je online in, dan krijg je 10% korting op je Duty Free-producten! Kijk hier voor alle regels omtrent Duty Free.

5. Londen Heathrow
Nog niet genoeg gewinkeld in Londen zelf? Dan kun je op Heathrow nog even flink je hart ophalen. Londen Heathrow is inmiddels een klassieker als het gaat om luchthavens waar je goed kunt shoppen. De luchthaven is weliswaar de drukste van de vijf, maar biedt ook de meeste faciliteiten.
Je kunt ervoor kiezen je laatste ponden uit te geven in de winkels op de luchthaven, maar ook andere valuta worden gewoon geaccepteerd. Naast high-end kledingwinkels als Chanel en Dior, vind je op Londen Heathrow ook beautystudio’s, juweliers, horlogeries, tassen- en schoenenwinkels. Wie wil, kan zelfs een personal shopper inschakelen. Nog nooit was shoppen zo relaxt!
De vijf terminals bieden talloze mogelijkheden om te winkelen en zijn open gedurende alle vliegtijden. Wat je mag meenemen in het vliegtuig, hangt wederom af van je bestemming: bekijk de regels hier.

Bron: skyscanner.nl