Monica Lewinsky is terug! En hoe. De voormalige Witte Huis-stagiaire die met pek en veren besmeurd werd door haar affaire met Bill Clinton, alsof het allemaal háár schuld was, heeft er twintig jaar voor nodig gehad om de geïncasseerde klappen te verwerken, maar treedt nu met opgeheven hoofd en sterker dan ooit naar buiten. 

Als je de 6-delige serie The Clinton Affair die NPO2 deze en vorige week uitzond hebt gemist, je kunt nog terugkijken via uitzending gemist. Een absolute aanrader en ook een enorme eyeopener over hoe er in die tijd, ver voor #MeToo, met dit soort dingen werd omgegaan. Ongelooflijk. Een secretaresse die de affaire van haar baas, de getrouwde president van de Verenigde Staten, zonder aarzelen faciliteert. De smerige spelletjes die Democraten en Republikeinen ook toen al speelden om elkaar in diskrediet te brengen. En ook: hoe een verliefde jonge vrouw in de media werd neergezet als domme bimbo die de president ten val wilde brengen. Monica's, die inmiddels 46 is, belangrijkste boodschap voor slachtoffers van publieke vernedering: je kunt het overleven. Ze is er het levende voorbeeld van.

Article continues after the ad

Gisteren werd bekend dat Monica als producent betrokken zal zijn bij het derde seizoen van American Crime Story, die zal gaan over haar affaire met Clinton. Het idee voor een reeks rondom Clinton en Lewinsky lag er al eerder, maar werd in 2018 afgeblazen omdat American Crime Story-bedenker Ryan Murphy het niet zonder haar toestemming wilde maken. 

American Crime Story

In American Crime Story staat elk seizoen een controversiële gebeurtenis uit de recente Amerikaanse geschiedenis centraal. Dat begon met de zaak tegen O.J. Simpson in The People v. O. J. Simpson, gevolgd door een tweede reeks rondom de moord op modeontwerper Gianni Versace. De nieuwe reeks moet op 27 september 2020 verschijnen. Dat melden verschillende media, waaronder Variety.

Beeld: ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in