Voor deze bekende vrouwen was 2020 een bijzonder jubileumjaar.

Wij kwamen dit jaar met onze Happy Fifty & More-special (waarin er in 2021 nog vier volgen!), en deze zes bekende vrouwen werden zelf vijftig in 2020.

Article continues after the ad

Rachel Weisz (7 maart 1970)

De actrice (Black Widow, The Constant Gardener, The Favorite) trouwde in 2011 met Bond-acteur Daniel Craig en de twee kregen in 2018 samen een dochtertje. Op haar 48e dus. Rachel haalt haar schouders ervoor op: “Ik weiger mee te doen aan die obsessie met leeftijd. Die energie steek ik liever in iets anders. Jong zijn is óók niet makkelijk. Ik wist toen ik twintig was echt niet wie ik was. Nu ben ik wijs, heb ik ervaring, weet ik wat er voor mij toedoet. Wat een opluchting is dat.”

Uma Thurman (29 april 1970)

De Kill Bill-filmheldin staat in Hollywood bekend om haar kenmerkende look, maar was er vroeger niet altijd even blij mee. “Daarom vind ik het fijn om ouder te worden. Toen ik jonger was, waardeerde ik mijn schoonheid niet. Nu weet ik dat ik me niets aan moet trekken van wat anderen van me denken. Die mensen die zeiden dat er geen werk meer voor me zou zijn na mijn dertigste, hadden het duidelijk bij het verkeerde eind.”

Naomi Campbell (22 mei 1970)

Nog altijd één van de mooiste modellen op aarde en al 33 jaar actief in dat wereldje. Waarom zou ze ook stoppen. “Mensen geloven niet dat ik al 50 word”, aldus Naomi. “Ik vind het juist wel cool klinken, die vijftig. Ik ben er niet bang voor, als ik mezelf op mijn verjaardag maar kan omringen met de mensen van wie ik houd.”

Floortje Dessing (31 augustus 1970) en covervrouw van onze tweede Happy Fifty & More

De reislust is ook nu ze vijftig wordt nog niet op, voor Floortje. “Maar ik merk wel dat mijn lijf wat ouder wordt en ik niet meer te veel hooi op mijn vork kan nemen. Langzaam heeft iedereen om me heen rust gevonden, een gezin. En ik zit steeds weer in een vliegtuig of trein. Dat is soms eenzaam, maar ook heel leuk. Dat is wat ik in mijn hart wilde, waar ik voor heb gevochten en wat ik heb gekregen.”

Koningin Rania van Jordanië (31 augustus 1970)

Ze is alweer bijna dertig jaar gelukkig met nu-koning Abdullah, met wie ze vier kinderen heeft, en dat past precies bij haar levenshouding. Rania: “Hoe ouder ik word, hoe kleiner en eenvoudiger mijn wensen worden. Met de jaren wilde ik een minder gecompliceerd leven. Ik begrijp nu wat er echt toedoet, en dat is toch de basis: de relaties met de mensen om je heen.”

Jennifer Connelly (12 december 1970)

In Hollywood ligt er veel nadruk op je uiterlijk, weet de actrice (Top Gun: Maverick, A Beautiful Mind) heel goed. Maar mooi niet dat zij zich daardoor in de weg laat zitten. “We verwarren schoonheid met jong zijn, en dat vind ik verdrietig. Jammer dat zoveel mensen het moeilijk vinden om het mooie aan een oudere vrouw te zien. Ik weiger persoonlijk de geschiedenis uit mijn gezicht te wissen. Dan ben ik liever een echt mens.”

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in