Deze kersverse vijftiger houdt van een beetje ontregelen.

Actrice, presentator, dagvoorzitter, hilarisch in reclamespotjes – Marit van Bohemen is het allemaal. En ze wordt vandaag 50 – happy mijlpaal, Marit!

Marit is geboren in Wormerveer, 'opgegroeid in het polderlandschap van West-Friesland' en na haar middelbare school verhuisd naar de grote stad. Om daar haar droom te vervullen: naar de toneelschool gaan en actrice worden.

De toneelschool heeft haar gevormd. "Ik was altijd heel bescheiden en bezig met wat de ander ervan zou vinden," zegt ze in Flair. "Op de toneelschool heb ik beetje bij beetje geleerd om dat los te laten. Een voorbeeld: het dagelijks leven kan best saai zijn. Ik vind het leuk om dat een beetje te ontregelen, ervoor te zorgen dat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld door mensen die je niet kent plotseling aan te spreken, iets met ze te delen over mezelf of wat mij opvalt op dat moment."

Article continues after the ad

Marit woont in Amsterdam met haar dochter Jacky. Mooi dat ze kans heeft gezien het contact met de vader van haar dochter goed te houden. 

'Ik word in mijn vak steeds geconfronteerd met het begrip 'houdbaarheid'

Over ouder worden zei ze in 2014 in Vriendin: "Ik heb niet zo'n moeite met ouder worden, maar merk dat het er voor mijn werk wel toe doet. Ik word in mijn vak steeds geconfronteerd met het begrip 'houdbaarheid'."

"Het houdt me bezig en ik verheug me niet bijster op de algehele verrimpeling. Steeds meer besef ik dat ik niet voor altijd kan varen op dat wat ik voor lief nam", aldus Van Bohemen.

De 42-jarige presentatrice laat zich om die reden eens in het half jaar injecteren met botox. "Omdat ik een irritante fronsrimpel heb. Mensen zijn altijd gechoqueerd als ik eerlijk vertel dat ik 'aan de botox' ben. Ze verwachten het niet van mij. Maar ik vind het leven fijner zonder rimpels."

Afgaand op haar Instagram heeft zeven jaar met mate tweaken haar tot volle tevredenheid gestemd. Van harte, Marit!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in