Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x 50+ stijlregels om lekker te negeren

'Na je vijftigste moet je je haar kort laten knippen.' Ze zijn diep ingesleten, stijlregels van heel vroeger, die bepalen hoe je je er als 50+ vrouw uit zou moeten zien. Die regels zijn grotendeels achterhaald, al hebben ze hier en daar wel een punt qua flatteus en beste-versie-van-jezelf. Hierbi...

5 x 50+ stijlregels om lekker te negeren

'Na je vijftigste moet je je haar kort laten knippen.'

Ze zijn diep ingesleten, stijlregels van heel vroeger, die bepalen hoe je je er als 50+ vrouw uit zou moeten zien.

Die regels zijn grotendeels achterhaald, al hebben ze hier en daar wel een punt qua flatteus en beste-versie-van-jezelf. Hierbij de nieuwe versie, zeg maar 50+ stijlregels 2.0

Na je 50ste moet je je haar afknippen

Onzin, lang haar kan een ware kroon zijn. Het helpt wel als het goed verzorgd is. 

Demi Moore slaapt bijvoorbeeld met haarmaskers om haar lange haar te laten glanzen en laat het elke maand even knippen.

Ook fijn als je wat ouder wordt en de zwaartekracht toch al een wissel op alles trekt: voldoende volume. Dat kan met behulp van droogshampoo en stylingproducten, maar onderschat ook niet het effect van een haarstukje (als het goed genoeg is voor Máxima…) of een ondersteunend permanent voor wat slag, als je niet gezegend bent met de krullen van Andie MacDowell.

Korte rokken kunnen echt niet meer

Draag waar je je lekker in voelt, maar hou wel de universele balansregel aan.

Kort van onderen, dan dekking van boven. En bloot van boven, dan niet óók een minirok, om geen kandidaat voor Hotter than my Daughter te lijken. Well done, Jennifer Aniston!

Kies voor een garderobe van neutrals

Niet de consumenten, maar de producenten van kleding hebben ooit bepaald dat je vanaf je vijftigste in vijftig tinten beige zou moeten lopen. Een paar basisstukken is prima: een mooie zandkleurige broek past overal bij, een crèmekleurige top zal net iets zachter staan dan hagelwit.

Maar verder? Draag kleur. Diepe, verzadigde, opvallende kleuren in de koelte of de warmte die bij je type passen. De tijd dat je op deze leeftijd onzichtbaar werd, is echt voorgoed voorbij, kijk maar naar Sharon Stone en koningin Máxima.

Je haar verven is geen goed idee

Helen Mirren verscheen nog niet zo lang geleden met roze haar op de rode loper en het stond haar beeldig...

... dus laat je inner unicorn zijn gang gaan als je er zin in hebt. Diepe kleuren als bordeaux en paprika moeten je staan qua teint, maar dat geldt op elke leeftijd. De enige voorwaarde is hier dat je de uitgroei bijhoudt, want anders staat het snel armoedig.

Het enige twijfelgeval is ravenzwart geverfd haar: die look zuigt snel alle kleur uit je gezicht en kan hard en oud maken. Eigenlijk alleen iets voor overtuigde goths als Morticia Addams – you gotta own it.   

Je kunt geen sexy kleding meer dragen

Alsof je sexappeal van de ene dag op de andere vervliegt! Sexy heeft veel gezichten: het kan een spannende split zijn, maar ook een jaloersmakend decolleté. De enige regel, ongeacht je maat, is dat je kleding moet passen: te strak is niet sexy.

En voor wie niet barst van het zelfvertrouwen qua lijf: vrijwel elke vrouw heeft een mooie schouderpartij...

...en kan iets met haar decolleté.   

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in