Detoxen, insecten en restorative yoga zijn het geheim achter haar body.

Voor haar rol als Ajak in superhelden-film Eternals verwachtte producent Marvel dat Salma Hayek in topvorm zou zijn. Dat kostte de actrice niet heel veel moeite, want ze is al erg van de healthy lifestyle.

Zo is ze groot fan van sapjes, als cleanses en als aanvulling op haar voeding. Ze is mede-eigenaar van Cooler Cleanse, een maaltijdvervanger-methode die zou helpen om af te vallen (het effect hiervan wordt overigens betwist door diëtisten en voedingsdeskundigen).

De cleanses volgt ze niet zo zeer om te detoxen, maar meer om af en toe een alcoholpauze in te lassen: Salma woont met haar Franse man François-Henri Pinault in Frankrijk, waar in huize Pinault nogal eens een heel goed flesje rood wordt ontkurkt.

Article continues after the ad

"Cleansing is mijn meditatie," zegt ze. "Het zorgt ervoor dat ik even stilsta, focus en denk over wat ik in mijn lichaam stop. Ik zie het als iets wat ik doe om betrokken te blijven bij mijn gezondheid, een soort van resetten."

Het post-cleanse menu draait om zo puur mogelijk eten: geen rood vlees, maar vis of gevogelte, geen zuivel, alcohol, eieren, tarwe en alleen suiker uit fruit. Salma sprak eerder al over haar proteïnen uit insecten halen; krekels en wormen op het menu zijn haar niet vreemd. Dit filmpje is duidelijk uit een no-tox periode. 

Salma houdt niet zo van sporten: "Ik beheers mijn gewicht liever door middel van mijn dieet. Mijn lichaamsbeweging bestaat uit wandelen met de honden, paardrijden en dansen." Poedelen in tropische wateren hoort er ook bij, ondanks de lockdown bevond ze zich de afgelopen weken in tropische sferen. Hoe dan?!

Voor haar filmbody moest daar wel wat bij: vijf dagen per week een half uur ertegenaan met pilates, kickboksen, High Intensity Interval Training en body- en balwerk. Als toetje nog yoga: ze heeft een eigen houdingscoach: "Ze heeft me geleerd mijn lichaam zo te houden dat de spieren de hele dag geactiveerd worden, zelfs als je je tanden staat te poetsen. Restorative yoga, heet het. Spieren 'tonen' zonder ze aan te spannen. Het heeft verbazingwekkend veel effect."

Foto;s (c) Salma Hayek 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in