Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Politica Fleur Agema: 'Alleen op Prinsjesdag zijn Léon en ik partners'

Een pittige baan en relativeringsvermogen zijn een goede combinatie. Politica Fleur Agema (45, PVV) zit al sinds 2006 in de Tweede Kamer, haar dossierkennis over volksgezondheid is enorm. Binnen haar partij is ze  woordvoerder en specialist ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg en fel over ...

Politica Fleur Agema: 'Alleen op Prinsjesdag zijn Léon en ik partners'

Een pittige baan en relativeringsvermogen zijn een goede combinatie.

Politica Fleur Agema (45, PVV) zit al sinds 2006 in de Tweede Kamer, haar dossierkennis over volksgezondheid is enorm. Binnen haar partij is ze  woordvoerder en specialist ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg en fel over pyjamadagen, 24-uursluiers en andere manieren waarop de zorg stelselmatig wordt uitgekleed.

Privé en professioneel zijn bij haar verweven, Fleur heeft een relatie met collega-Kamerlid Léon de Jong met wie ze een dochter heeft.

Fleur en Léon tijdens Prinsjesdag 2015

Ze proberen het Binnenhof niet mee naar huis te nemen "maar het is niet te scheiden," zegt ze in een uitgebreid interview in het AD. "Want als je een ingewikkeld debat hebt, dan heb je het er thuis over. Maar we gaan niet handje handje door het Kamergebouw lopen. We zijn gewoon collega’s. Alleen op Prinsjesdag zijn we partners."

Agema leeft al sinds 2011 met MS. "In de zomer van 2012, tijdens de campagne, heb ik een grote MS-aanval gehad en ben ik opgenomen geweest in het ziekenhuis," zegt ze in het AD. "Dat was heftig. Ik lag aan allerlei draadjes en dingen."

Sindsdien heeft ze geen aanval gehad en is ze minder bezorgd: "Ik zie wel wat er gebeurt. Dat heeft me bijzonder bevrijd. Ik was heel streng voor mezelf, werkte heel hard, was een gezondheids- en sportfreak. Noem het maar op. Nu sta ik veel relaxter in het leven, dat komt eigenlijk door die ziekte. Het is een vloek en een zegen."

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in