Haar sociale leven schiet er echter wel eens bij in.

Advocaat Natacha Harlequin (48) maakte de afgelopen twee jaar snel naam bij het grote publiek door haar mening – als advocaat en crimedeskundige – niet onder stoelen of banken te steken. 

Haar werk gaat regelmatig ten koste van haar privéleven, naar eigen zeggen is ze niet altijd de 'lieve vriendin' of het 'leuke familielid'.

"Ik ben al zo ver dat ik vrienden en familie niet vaak iets toezeg", aldus Harlequin in Panorama. "Dan kan er ook niemand boos worden."

Article continues after the ad

"Sommige vrienden of bekenden vinden ook dat vervelend - hetgeen ik begrijp - dus tegen hen zeg ik al bij voorbaat dat ik niet kom. Dat is niet gezellig, maar wel duidelijk. Helaas ben ik er een heel dierbare vriendin door verloren."

Natacha heeft momenteel drie goede vrienden die helemaal begrijpen hoe haar leven in elkaar steekt. "Een van hen zei een paar weken geleden echter wel dat het nu echt te lang geleden is dat ze me gezien heeft. Ja, op televisie, maar daar nam ze geen genoegen mee. Dat begreep ik en daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden."

De passie voor haar werk zit diep in haar: "Ik heb werken nodig. Ik ga daar vrij goed op. In mijn tienerkamer, vol posters van Whitney Houston, George Michael en Michael Jackson, wist ik al dat ik strafpleiter wilde worden. En ook wat je nodig had om daar te komen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in