Ze geeft haar Kamerzetel op na ontslag als staatssecretaris.

Het is over en uit met Mona Keijzer op het Binnenhof. Ze geeft haar Kamerzetel op en verlaat de landelijke politiek, meldt het CDA.

Keijzer werd dit weekend door demissionair Rutte op staande voet ontslagen  nadat ze kritiek uitte op het coronatoegangsbewijs. Het Kabinet en de bewindslieden 'dienen met één mond te spreken.'

"In navolging van de gebeurtenissen dit weekend heeft Mona Keijzer het besluit genomen om haar Tweede Kamerzetel na overleg met de Tweede Kamerfractie per direct ter beschikking te stellen," meldt de partij. Henri Bontenbal neemt haar plek over.

Article continues after the ad

"Ik respecteer dat besluit en wil Mona enorm bedanken voor haar inzet, betrokkenheid en de goede samenwerking de afgelopen jaren”, zegt partijleider Wopke Hoekstra. "Ik heb nauw met Mona samengewerkt in de provincie Noord-Holland als CDA’ers, en tot dit weekend in onze rol als bewindspersoon."

CDA-voorzitter Van Rij prijst haar scherpte. "Haar scherpte, eigenzinnigheid en verfrissende kijk op de samenleving als jonge christendemocrate vielen me in het eerste gesprek al op. In de afgelopen tien jaar heeft ze zowel in de Tweede Kamer als het kabinet haar talent volledig waargemaakt."

Mona zelf zette een uitgebreide verklaring online waarin ze haar keuze nader toelicht. 

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in