Het is toch ánders als je er zelf door geveld bent.

Katja Schuurman (46) behoorde lange tijd tot het kamp dat veel kritiek heeft op de coronamaatregelen. Nu ze zelf geveld is door het virus, komt ze daarvan terug.

Schuurman heeft vermoedelijk de besmettelijke deltavariant te pakken. Ze voelt zich flink beroerd, laat ze weten op Instagram.

'Oké. Ik zal het maar eerlijk zeggen. Ik vind het nogal een K#TVIRUS!' Voor haar gevoel worstelt ze er al 723 dagen mee. 'En het valt niet mee.' De moeder van twee zegt voor altijd dankbaar te zijn als ze weer gezond is. 'Niets is vanzelfsprekend', aldus Katja.

Article continues after the ad

Beterschap van mede-BN'ers 

De presentatrice ervaart nu hoe onverbiddelijk het virus kan zijn. Om haar een hart onder de riem te steken krijgt ze veel beterschapswensen van haar volgers. 'Beterschap lieverd !❤️', schrijft Wendy van Dijk. 'Och sterkte liefje!! 🦄', reageert Daphne Bunskoek. Ook Victoria Koblenko, Lucy Woesthoff en Quinty Trustfull wensen haar veel sterkte. 

In december liet Katja, hier met haar adorable jongste, nog een heel ander geluid horen. "Ik vraag me oprecht af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen, al mag je dat niet zeggen", postte ze toen. "Mensen zien hun hele levenswerk instorten, wat nog veel erger is in landen waar geen sociaal vangnet is."

Van coronaontkenner naar coronarespect

Het was niet de eerste keer dat Katja kritiek uitte op de maatregelen. Eerder somde ze op haar Instagram nog op waar je allemaal ziek van kan worden. 'Werkloos' zijn, 'eenzaamheid', 'spanning thuis', 'omdat je bedrijf naar de klote gaat' en 'omdat je depressief bent'. 'Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt', meldde ze toen geërgerd. Ah, voortschrijdend inzicht, het is toch iets louterends. Beterschap, Katja!

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in