Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu een avond met Fran Lebowitz doorbrengen!

'Success didn't spoil me, I've always been insufferable.' Uitgesproken, vlijmscherp, onderkoeld woedend en oergeestig: het is geen wonder dat Fran Lebowitz (71) de Dorothy Parker van deze tijd wordt genoemd. Goed nieuws voor de liefhebbers van New York en deze powervrouw: ze komt naar Nederland! ...

Je kunt nu een avond met Fran Lebowitz doorbrengen!

'Success didn't spoil me, I've always been insufferable.'

Uitgesproken, vlijmscherp, onderkoeld woedend en oergeestig: het is geen wonder dat Fran Lebowitz (71) de Dorothy Parker van deze tijd wordt genoemd. Goed nieuws voor de liefhebbers van New York en deze powervrouw: ze komt naar Nederland!

Op zaterdag 25 juni, 20.00 uur presenteert Koninklijk Theater Carré An Evening with Fran Lebowitz. Bij haar eenmalige optreden in Nederland wordt de New-Yorkse auteur en social commentator, ook bekend van de Netflix-serie Pretend It’s a City, drie kwartier geïnterviewd, waarna het publiek de kans krijgt zelf vragen te stellen aan de iconische gast. Tip: verzin iets controversieels, is ze dol op!

Bij Podium verscheen vorig jaar Volgens Fran met haar beste stukken in Nederlandse vertaling. Lebowitz’ Netflix-serie Pretend It’s A City, geregisseerd door goede vriend Martin Scorsese, was een hit met prikkelende shots van New York in al haar glorie, maar vooral het levendige en oprechte commentaar over leven in de stad was wat de kijkers bijbleef.

Fran en Andy in 1977

...en haar column in Andy Warhols tijdschrift Interview. Ze zal niet alleen inzicht geven in haar kijk op tijdloze onderwerpen als gender, afkomst, gelijke rechten en de media. Ook zullen haar persoonlijke ergernissen over celebrity culture, toeristen en kinderwagens besproken worden.

Foto's (c) Getty Images, tickets via Carré

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in