© Paris Hilton
© Paris Hilton

Glamourhuwelijk te Beverly Hills, feest in Bel Air. 

Paris Hilton, lid van de hotelketenfamilie, maakt inmiddels zo'n twintig jaar deel uit van het openbare leven.

Ooit was ze een rijk meisje dat opgroeide in Manhattan...

Article continues after the ad

...en later werd ze de eerste influencer en celebutante die beroemd werd door puur zichzelf te zijn en dat te delen met de rest van de wereld. In het midden haar zusje Nicky, links moeder Kathy Hilton.

En dat was niet eens zo'n aantrekkelijk plaatje, want Paris speelde in die tijd, samen met Nicole Richie, vooral het verwende blondje dat bij alles verveeld 'That's hot' sneerde in haar realityshow 'The Simple Life'.

Sekstape, gevangenisstraf…

Het was niet allemaal even chic: ze kwam in het nieuws door een uitgelekte sekstape, ze trok op met rijke jonge mensen die zo mogelijk nog arroganter waren dan zij...

...en ze moest de gevangenis in wegens rijden onder invloed en een keur aan andere vergrijpen.

Kim en Paris in 2006

Toch leverde haar uitbundige leven haar miljoenen volgers én miljoenen dollars op, tot Kim Kardashian – die er de kunst slim vanaf had gekeken als Paris' personal shopper – haar van de realitytroon stootte.

Slimme zakenvrouw

Instant vete tussen de twee vriendinnen, maar het weerhield Paris er niet van om door middel van licenties een zeer succesvol zakenvrouw te worden. Maar ook: inbrekers, stalker, hysterie en verbroken relaties, vele verbroken relaties.   

Vanaf 2012 bouwde ze een nieuwe carrière op als DJ en haar aar imago nam vorig jaar een serieuzere draai met de documentaire 'This Is Paris', waarin ze openhartig sprak over hoe ze zowel fysiek en emotioneel was mishandeld op de kostscholen waar haar ouders haar als 'onhandelbare tiener' heen stuurden.

This is Paris

Het is een docu waar je met dichtgeknepen keel naar kijkt. Paris' eigen stem blijkt een stuk dieper te zijn dan haar malle realitystemmetje.

En Paris ontpopt zich als een geloofwaardige, welbespraakte, intelligente vrouw die eigenlijk het liefst gewoon de hele dag veilig thuis zou willen tutten met haar huisdieren.

De verlovingsring

Die Paris trouwt vandaag met haar verloofde Carter Reum, met wie ze ruim een jaar een relatie heeft.

Reum deed zijn aanzoek met een klassieke Art Nouveau ring, die is ontworpen door Jean Dousset, de achterkleinzoon van Louis Cartier. En Paris zou Paris niet zijn als ze er geen filmpje van zou plaatsen.

Het aanzoek

Het aanzoek mocht er ook zijn, in een tropisch paradijs.

Zowel de scene als de aanstaande bruid beeldig gestyled en er was een camerateam bij, dus héél spontaan zal het niet zijn geweest, maar toch: 'Here's to love.'

De vrijgezellenfeesten

Hilton en Reum besloten voor hun bachelor party's alle conventies overboord te gooien en gaven samen een groot feest in Las Vegas.

"Ik ben veertig," zegt Paris. "Het zou echt een beetje raar zijn om een vrijgezellenfeestje te vieren zoals je dat doen als je twintig bent. We zijn volwassen, onze vrienden zijn dat ook. Dan doe je het toch net even anders."

De Bridal Shower

Wat wél gewoon doorging was de Bridal Shower: de bruid kreeg een Alice in Wonderland-feestje van haar moeder Kathy, haar zus Nicky en haar beste vriendin Tina Chen Craig. Daarvan zijn opmerkelijk genoeg geen beelden, daarom maar de trailer over de aanloop naar het huwelijk - Paris leeft nog altijd voor de camera, tenslotte. 

De Bridal Brunch

Niemand kan zeggen dat Paris niet elk partymomentje aanpakt. 

De jurken

Zijn tegenwoordig twee bruidsjurken – eentje voor de ceremonie en eentje voor het feest – de normaalste zaak van de wereld, Paris gaat daar ruim overheen.

Omdat ze trouwt op de 11de van de 11de is ze van plan 11 jurken te dragen. De echte bruidsjurk is vermoedelijk van Valentino. Ook haar zusje trouwde in dat label, zij droeg een japon die een beetje leek op die van Grace Kelly. Ook Paris gaf eerder aan zich geïnspireerd te voelen "door Grace Kelly en Elizabeth Taylor: klassiek, elegant en mooi."

De locatie

Het jawoord wordt gegeven in de Good Sherpherd Church in Beverly Hills, een plek waar de Hiltons al vaker hoogtepunten hebben gevierd. De receptie heeft plaats in Bel Air, op het landgoed van Paris' wijlen opa Barron Hilton.

We wensen de tortels veel liefde en geluk samen!

De bruid

De eerste foto van Paris als bruid, in Oscar de la Renta. Zodra er meer kiekjes zijn van deze Hollywood Wedding, vind je die op Nouveau!

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in