Het zijn haar achtste Olympische Spelen #respect

Bij de opening van de olympische Winterspelen in China droeg schaatster Claudia Pechstein samen met de 31-jarige bobsleeër Francesco Friedrich de vlag van Duitsland. Op 22 februari wordt Claudia vijftig en daarmee een schoolvoorbeeld van Fit Has No Age.

Als ze niet schaatst, werkt ze als agent voor de Duitse federale politiedienst en ze heeft ook nog eens politieke ambities. 

Article continues after the ad

"Het is een enorme eer voor mij om als vlaggendraagster de Duitse ploeg het stadion in te leiden", zegt Pechstein, die in Peking uitkomt op de 3.000 meter en de massastart. "Ik heb in mijn carrière alles gewonnen wat er te winnen valt. Om dan nu als recorddeelneemster aan de Spelen de Duitse vlag te dragen, maakt me enorm trots."

Pechstein heeft vijf gouden medailles gewonnen op de Spelen en veroverde daarnaast twee zilveren en twee bronzen medailles. Ze is daarmee de succesvolste Duitse wintersporter.

Haar eerste olympische succes was op de Spelen van 1992 in Albertville. Met haar achtste deelname aan de Spelen is Pechstein nu recordhouder bij de vrouwen. Deze foto is uit 2009, het kindje is haar neefje Eric. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in