Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jennifer Lopez: 'Mijn moeder kon rake klappen uitdelen'-

Moeder Guadalupe geeft toe dat ze niet de makkelijkste was. De Netflix documentaire ‘Halftime’ volgt het leven van superster  Jennifer Lopez, ook wel bekend als ‘Jenny from the block’. Zoals te verwachten is het vooral een ode aan Jennifer, maar er komen ook persoonlijke zaken aan bod. Zoals haar...

Jennifer Lopez: 'Mijn moeder kon rake klappen uitdelen'-

Moeder Guadalupe geeft toe dat ze niet de makkelijkste was.

De Netflix documentaire ‘Halftime’ volgt het leven van superster  Jennifer Lopez, ook wel bekend als ‘Jenny from the block’. Zoals te verwachten is het vooral een ode aan Jennifer, maar er komen ook persoonlijke zaken aan bod. Zoals haar verloving met acteur Ben Affleck (49) en hoe ze het vindt om moeder te zijn.

Jennifer is moeder van twee kinderen, tweeling Emme en Max, en vertelt er openhartig over. Ze heeft het ook over haar eigen moeder Guadalupe ‘Lupe’ Rodriguez (76). Lopez vertelt in een emotionele scène dat ze geslagen werd als kind. "Mijn moeder deed wat ze moest doen om te overleven en het maakte van haar een sterke vrouw. Maar ook een moeilijke. Ze deelde rake klappen uit."

Leslie, Guadalupe en Lynda in 2005

Haar moeder komt zelf ook aan het woord en geeft toe dat ze erg hard was voor haar drie kinderen Jennifer, Leslie en Lynda. Ze verklaart het volgende: "Ik had altijd de allerhoogste verwachtingen van mijn dochters. Ik was verre van een goede moeder, maar wou alleen het beste voor hen." 

Jennifer en Guadalupe in 2021

Lopez ging op 18-jarige leeftijd het huis uit na vele ruzies met haar moeder. Ze was totaal niet gefocust op haar schoolwerk, want ze ontdekte al snel haar passie voor muziek. Dit zorgde voor veel spanningen thuis. "Volgens mijn moeder was de regel: als je in dit huis woont, volg je een opleiding", vertelt Lopez. "Uiteindelijk ontstond er weer een hevige ruzie en ben ik gewoon vertrokken."

Het kwam overigens al snel weer goed en tegenwoordig is hun relatie weer prima.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in