Levenslessen van de 57-jarige Hollywoodster.

Actrice, huizenflipper, goede vriendin, moeder van tienerdochter Coco, inmiddels alweer acht jaar samen met muzikant Johnny McDaid – Courteney Cox heeft naar eigen zeggen een rijk leven. Dit heeft ze tot nu toe geleerd over de liefde, het leven en de middelbare leeftijd.

"Veel kun je niet persoonlijk opnemen," zegt ze in People over de liefde (hier met Johnny in 2015). "Vroeger dacht ik meestal: 'Oh, nou, als je van me hield…' Maar het gaat niet echt over jou. Mensen doen dingen vanwege hun eigen geschiedenis en hun eigen verleden. Dat was een lesje dat ik beslist moest leren."

Article continues after the ad

Over grooming: "Mijn wenkbrauwen epileren is meer een hobby dan een verzorgingstip. En op een gegeven moment moet je je gaan inhouden. Zo na je vijftigste moet je koesteren wat je nog hebt."

Over haar beautyregiem: "Elegant ouder worden is een optie. Daar de rem opzetten óók."

Over in de vijftig zijn: "Ik denk dat ouder worden voor iedereen moeilijk is. Ik voel me 34, dus het idee dat ik dat niet meer ben voelt volstrekt onnatuurlijk. Hollywood maakt het nog wat zwaarder. Ik ben opgegroeid met het idee dat uiterlijk het belangrijkste ooit was. Dat is triest, want het heeft me in de problemen gebracht. Ik probeerde zo hard om jong te blijven dat ik het alleen maar erger heb gemaakt."

'Een spuitje hier of een filler daar zou helpen'

"Wat er gebeurde is dat je naar een dokter gaat die zegt: 'Je ziet er geweldig uit, maar een spuitje hier of een filler daar zou helpen.' Je loopt naar buiten en je ziet er helemaal niet slecht uit en je denkt: 'Het valt niemand op, het is oké.' Dan vertelt iemand je over een andere dokter die helemaal geweldig is: 'Hij doet die en die en het ziet er zo natuurlijk uit.' Je maakt een afspraak en ze zeggen: 'Je zou dit moeten doen.'"

"Voor je het weet komt er laag op laag op laag," aldus Courteney, hier in 2015, het jaar waarin ze 'wakker schrok' . "Je hebt geen idee omdat het zo geleidelijk gaat tot je in de spiegel kijkt en ziet: 'Oh, shit, dit ziet er niet goed uit.' Op foto's ziet het er altijd nog erger uit dan in het echt. Ik heb een vriendin die letterlijk zei: 'Whoa, nu stoppen!'"

Over haar lijf: "Ik vind mezelf niet te dun. Ik begrijp dat mensen zeggen: 'Je gezicht raakt zo ingevallen', maar om je onderste helft in de juiste maat te houden, moet je gezicht misschien wel een beetje ingevallen zijn. Het is het een of het ander."

"Wat ik voor mezelf wens, is dat ik nog eens het soort mens wordt dat kan zeggen: 'Dit heb ik nu nodig' zonder me daar schuldig over te voelen." Voor een controlfreak als Cox is het heel wat om impromptu te spelen met Ed Sheeran en Elton John - dát heeft ze alvast overwonnen. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in