Alison Loehnis in Saint Laurent by Anthony Vaccarello.
Alison Loehnis in Saint Laurent by Anthony Vaccarello.

De directeur van Net-a-porter over stijlvol ouder worden.

Alison Loehnis (49) staat aan het hoofd van 's wereld meest luxe online retailer Net-a-porter (en alle spin-offs) waar ze in 2007 begon als vice president of sales and marketing. Dat maakt haar een van de machtigste vrouwen in de modewereld.

Article continues after the ad

Loehnis studeerde kunstgeschiedenis aan Brown University en werkte in de zomer in een Ralph Lauren winkel in de Hamptons. "Ik leerde er verkopen, maar ook hoe kleren werden gemaakt, hoe visuele marketing werkt, noem maar op. Je redt er de wereld niet mee, maar ik vond het geweldig dat je mensen door middel van kleren een beter gevoel over zichzelf kunt geven."

Over ouder worden zegt ze: "Je bent jonger dan je denkt. Je zult je nooit echt volwassen voelen. Onderschat nooit de power van een lach. Je zult nooit spijt hebben van tijd die je met vrienden en familie hebt doorgebracht. Weer 20 zijn? Ik moet er niet aan denken. Blijf reizen-reizen-reizen! Cijfers zijn helemaal niet zo belangrijk, hard werken is dat wel. Luister naar je gevoel, het laat je maar zelden in de steek. Waar je niet aan onderdoor gaat, daar wordt je sterker van, echt waar. En een levenslange liefde voor fashion zal je op een dag van pas komen." 

Alison Loehnis in 1 minuut

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alison Loehnis (@alisonloehnis) op

Favoriete labels "Saint Laurent, Gucci, Gianvito Rossi, Zijden pyjama's van Olivia von Halle, knitwear van The Row, Isabel Marant, Alessandra Rich en Mother denim." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Book, cosiest blanket ever, much loved sweater - 😃 #happysunday

Een bericht gedeeld door Alison Loehnis (@alisonloehnis) op

In shape? "Ik ben een ochtendmens en ik loop hard, doe barre-oefeningen en pilates. Doe wat bij je past, daar kom je het verst mee. Rust hoort er ook bij."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alison Loehnis (@alisonloehnis) op

Tijdloze look "Een culotte, een blouse – ik heb een zwak voor Victoriaanse kragen – en absoluut geen platforms. Ik weiger schoenen te bezitten waar ik niet op kan lopen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alison Loehnis (@alisonloehnis) op

Ultieme stijltip Ken je kleuren en wees niet benauwd om daar een iets fellere tint van te dragen als je boven de veertig bent, is Alisons devies. En voorzichtig met zwart: 'Draag het alleen op een manier die niet al je glow plat slaat.'

Foto's (c) Brunopress, Net-a-porter

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in