Deze topondernemer moedigt ambitieuze vrouwen aan.

Elske Doets is eigenaar van Doets Reizen, oprichter van de Young Lady Business Academy en heeft net een inspirerend nieuw boek afgeleverd: Bloei, een nieuw scenario voor groei. Boven alles is ze een efficiënte ondernemer en het tegendeel van de door haar gepitchte term 'balanstrutje' voor vrouwen 'die zich drukker maken om het evenwicht in hun leven dan om wat ze bereiken.'

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elske Doets (@elskedoets) op

"Het lukt mij om Doets Reizen in twee dagen per week te runnen, dus in zekere zin ben ik aan het onderpresteren," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat ik er van alles naast doe, zoals nu weer een platform met zakenvrouw Rahma El Mouden, waarmee we ondernemers door de coronacrisis heen loodsen. En mijn boek Bloei is net verschenen, waarin ik betoog dat ongeremde economische groei een gevaar voor de wereld is en dat maatschappelijke oplossingen vanaf nu leidend moeten zijn." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elske Doets (@elskedoets) op

De missie van Doets is mensen met elkaar in verbinding te brengen via de natuur. "Groei volgt dan vanzelf," zegt ze. "Dat inzicht kwam van die meiden van mijn Academy. Eerst werd ik boos van de plannen die ze pitchten. Die dropen van het alternatief idealisme. Mijn insteek was altijd: je moet eerst geld verdienen voordat je wat kunt terugdoen voor de maatschappij.

(c) Elske Doets 

Maar deze slimme vrouwen, tussen de vijftien en vierentwintig, openden mijn ogen dat urgente problemen je uitgangspunt moeten zijn. En daar oplossingen voor ­bedenken. Dat wordt de nieuwe economie: niet kapitaalvermeerdering, maar probleemoplossing."

Elske's aanstekelijke nieuwe boek kost 20 euro.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in