De Verenigde Staten schrijven geschiedenis.

Het duurde dagen lang stemmen tellen en geduld opbrengen, maar er is eindelijk duidelijkheid: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten, volgens CNN en persbureau AP.

Zijn running mate Kamala Harris is niet alleen de aanstaande eerste vrouwelijke vice-president, ze is ook de eerste persoon van kleur om zo'n hoge functie te krijgen...

...en dit is haar eerste reactie naar Joe.

Article continues after the ad

VOLGENDE WEEK IN DE WINKEL: NOUVEAU'S POWER ISSUE! 

Harris is sinds 2017 senator van Californië. Daarvoor was ze openbaar aanklager in San Francisco waar ze bekendstond om haar harde aanpak van misdaad. In 2011 werd ze verkozen tot procureur-generaal van dezelfde staat.

Bij het grote publiek kwam Kamala in januari 2019 in beeld, toen ze zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Elf maanden later trok ze zich terug uit de race en schaarde zich achter Joe Biden, die haar vroeg zijn running mate te worden.

Harris woont in Los Angeles met haar man, Doug Emhoff. Het stel Het koppel ontmoette elkaar op een blind date in 2014. Harris is stiefmoeder van de twee kinderen uit het eerdere huwelijk van Emhoff.

En Doug - de eerste Second Man / Dude in het Witte Huis - is heel trots op haar. 

Emhoff, ook een jurist en partner bij advocatenkantoor DLA Piper, is een uitgesproken supporter van zijn vrouw. "Ik sta achter je. Zoals altijd", twitterde hij nadat Harris zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Ook na Bidens keuze voor Harris liet Emhoff van zich horen: "America, let’s do this!"

Foto's (c) Brunopress, Team Joe Biden

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in