Hij is slechts 42 jaar geworden.

Marc de Hond is gisteren overleden, zo heeft zijn vader Maurice de Hond bekendgemaakt. Bij de theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer werd in 2018 blaaskanker ontdekt.

Marc en zijn vrouw Remona deelden in de nieuwe Nouveau hun Relatiegeheimen. We zijn er met veel liefde ontvangen, het werd een prachtige, eerlijke aflevering vol genegenheid en humor. We kunnen bijna niet bevatten dat hij er nu niet meer is. En we wensen Remona, Livia en James en al zijn andere dierbaren heel veel sterkte met dit enorme verlies.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤🖤🖤

Een bericht gedeeld door Remona de Hond - Fransen (@remonafransen) op

Remona heeft inmiddels ook zelf gereageerd op het overlijden van haar man.

In maart vertelde De Hond niet te weten hoelang hij nog te leven heeft. "Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning", aldus de voormalig speler in het Nederlands basketbalrolstoelteam.

De Hond werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond en diens vrouw Jasmin Dahlia Busnach. In 1999 begon hij als dj bij 3FM. Vanaf 2006 werkte hij ook als televisiepresentator en -commentator, onder meer bij de rolstoelbasketbalwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De theatermaker belandde in 2002 in een rolstoel na een medische fout tijdens een behandeling tegen een tumor in zijn rug, wat leidde tot een dwarslaesie. Daarover schreef De Hond in 2008 het boek KRACHT - het nieuwe leven van een optimist.

De Hond maakte in 2020 de theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht. Door zich te laten interviewen door bekende Nederlanders wilde hij een portret maken van zichzelf voor zijn twee kinderen.

De Hond trouwde in november vorig jaar met meerkamp-atlete Remona Fransen, met wie hij negen jaar samen was. Met Fransen kreeg hij twee kinderen: Livia en James, die in augustus geboren werd.

Foto's (c) Nouveau, Brunopress