Eén van ’s werelds bekendste filmklassiekers, West Side Story, wordt komende zomer op een wel heel bijzondere manier opnieuw vertoond op het witte doek. De musicalfilm uit 1961 zal op 10 juli namelijk in de buitenlucht te zien zijn, op één van de mooiste plekjes van Nederland: het Vrijthof in Maastricht.

Lees ook: Ga kijken naar ‘Hidden Figures’, een verhaal dat verteld moet worden

Live orkest
Wat de openluchtvertoning extra speciaal maakt, is dat alle muziek live verzorgd zal worden door een heus symfonieorkest. “Alleen de originele stempartijen zijn te horen, Philharmonie Zuidnederland doet de rest”, aldus het Theater aan het Vrijthof. De aanleiding van het eenmalige evenement is het zilveren jubileum van het orkest. De Philharmonie Zuidnederland speelt onder leiding van dirigent Wayne Marshall.

Unicum
Op het plein in de Limburgse hoofdstad, waar plek is voor 12.000 man, zullen verschillende schermen worden geplaatst waarop een volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde versie van de film te zien zal zijn. West Side Story werd al eerder door eigentijdse orkesten van muziek voorzien, maar nooit eerder gebeurde dat in de buitenlucht. Een unicum, dus. 

Article continues after the ad

Onmogelijke liefde
De legendarische film, bekroond met maar liefst tien Oscars, gaat over de rivaliserende straatbendes Jets en Sharks en is een vrije bewerking van Shakespeare’s Romeo & Julia. De bendes nemen het tegen elkaar op in New York, maar tijdens de strijd wordt Tony, een Jet, verliefd op een Sharksmeisje, Maria. De vraag is of hun liefde sterker is dan de rivaliteit tussen de bendes. Behalve dat de film in enorm bioscoopsucces was, werden meerdere liedjes uit de film, zoals Maria, Tonight, America en I Feel Pretty, wereldhits.

Bekijk de trailer van dit ultieme romantische verhaal in onderstaande video: