Op 16 juli is het na bijna twee jaar volle zalen, meer dan 600 voorstellingen en ruim 800.000 bezoekers afgelopen voor de musical The Bodyguard. Voor wie dol is op de filmklassieker, de meeslepende muziek van Whitney Houston én de waanzinnige vertolking van de rol van deze legendarische zangeres door Romy Monteiro is de musical een absolute must see. Is het er nog niet van gekomen? Dan hebben we fantastisch nieuws voor je.

Lees ook
Recensie: The Bodyguard, de musical

Gratis, zei je?
Wie nú via Nouveau kaartjes koopt voor dit nostalgische, muzikale spektakel in het Beatrix Theater in Utrecht, krijgt iedere tweede kaart namelijk volledig cadeau. Zo wordt het een uitje dat je haast niet kúnt weigeren. Wat je overigens ook helemaal niet moet willen, vinden wij. Nu verlenging helaas écht niet meer mogelijk is voor zonder twijfel de beste theaterproductie van de afgelopen twee jaar, moet je deze áller- állerlaatste kans met beide handen aangrijpen.

Wereldhits
The Bodyguard, die het bekende verhaal vertelt van een wereldster die verliefd wordt op haar bodyguard, sleepte maar liefst drie Musical Awards in de wacht. Snappen we helemaal, want beschikkend over een waanzinnige sterrencast en de heerlijkste meezingers en -swingers van Whitney, zoals haar wereldhits I will always love you en I wanna dance with somebody, is The Bodyguard een unieke productie zoals je die niet vaak zult zien.

It's a date!
Pak de agenda erbij en zorg dat je een gaatje vindt vóór of uiterlijk op 16 juli. Geniet voor het laatst van Romy Monteiro en April Darby, die afwisselend schitteren als superster Rachel Marron, en Dave Mantel of Mark van Eeuwen in de rol van de sexy bodyguard Frank Farmer. Feel the heat with somebody en boek hier je tickets nu het nog kan!

Klik hier voor de speciale aanbieding waarmee je iedere twee kaart volledig cadeau krijgt!

Door de jaren heen is het spel van violiste Janine Jansen steeds intenser, steeds betoverender geworden. Dit seizoen speelt ze drie keer een Eigen Programmering in het Concertgebouw Amsterdam.

De eerste daarvan is 11 november. Ze soleert bij het Swedish Radio Orchestra onder leiding van Daniel Harding met het Vioolconcert van Alban Berg.

Janine woont een groot deel van het jaar in Stockholm, om de hoek van het orkest. De knusse stad, met het vele water, voelt als een tweede thuis en Jansen heeft veel vrienden binnen het orkest.

‘Communiceren over muziek, gaat op gevoel', volgens de talentvolle violiste. Het belooft een bijzonder en persoonlijk optreden te worden.

De befaamde dirigent Berg zal die avond ook nog Beethoven’s Symphony no. 3 dirigeren.

Beide werken komen prachtig tot  hun recht in de Grote Zaal, waar de magie altijd voelbaar is. Op diezelfde plek immers dirigeerden ooit grootheden als Gustav Mahler, Richard Strauss en Igor Stravinsky hun eigen composities.

Sergei Rachmaninoff speelde er zijn magistrale pianoconcerten, topdirigenten en musici kregen er staande ovaties. Dat ligt voor Janine vast ook in het verschiet.

Kijk op: concertgebouw.nl

Beeld: Marco Borggreve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Den Haag heeft veel gezichten. Het is de historische hofstad met koninklijke allure, maar ook de enige grote stad in Nederland die aan zee ligt: met de tram sta je binnen een kwartier op de boulevard aan het strand.

Het is er prettig winkelen omdat er veel speciaalzaken zijn, maar het is ook een culturele schatkist vol verrassingen. Zo valt er bij een bezoek van alles te beleven in een rustige sfeer met een vleugje grandeur. Want het blijft natuurlijk wèl Den Haag.

Niet missen: Cultuur aan Zee

Voor wie houdt van cultuur zijn er nu vier bijzondere tentoonstellingen in drie verschillende stijlen: modern, klassiek en impressionistisch. Wat ze gemeen hebben, is dat ze laten zien welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlieten en hoe kunstenaars zich erdoor lieten inspireren.

Voor de liefhebbers én de stedentrippers die net even wat meer uit hun bezoek willen halen:

  • Modernistisch meesterschap: Zadkine aan Zee bij Beelden aan Zee (6 okt t/m 3 mrt)
  • Storm in de 19de-eeuwse schilderkunst staat centraal in Panorama Mesdag – STORM (18 nov t/m 3 mrt)
  • Het unieke Nederlandse licht aan de kust, te zien in Gemeentemuseum – Aan Zee (t/m 18 nov)

De zindering aan zee

De Mesdag Collectie biedt met de tentoonstelling De zindering van de zee een eerbetoon aan Bas Jan Ader.

Internationaal gevestigde kunstenaars met grote namen zoals Bill Viola, Nan Goldin, Jan Fabre, Mikes Poppe, Thierry De Corbier en Jan Dibbets tonen de onstuimigheid van de zee als inspiratiebron voor hun werk.

Gastconservator Johanna De Vos heeft met hedendaagse werken interventies gepleegd in de 19de-eeuwse kunstcollectie van HW Mesdag. Dat maakt het geheel zo bijzonder dat het bezoekers verleidt om werken te aanschouwen die normaal gesproken misschien niet direct hun voorliefde hebben.

Gaat dat zien!

Kijk voor meer inspiratie op www.cultuuraanzee.nl en dompel je onder in de culturele stad aan zee.