Franse femmes staan bekend om hun smaak en stijl en zullen nooit een mode-misser maken. Maar wat is nu precies hun geheim? Wij hebben een aantal stijlregels ontdekt waar ze zich allemaal aan houden.

1. Kijk eens in de kast van je man
Een herenhemd, gecombineerd met een mooie broek en een paar stijlvolle pumps, staat sexy én sophisticated. Maar vergeet niet om ook in zijn kast te speuren naar een lekker vest. Die is echt met alles te combineren.

2. Koop die ene dure jas
Een jas wordt hét item om je verdere collectie op af te stemmen, ook al is deze boven je budget (dit heb je niet van ons). Ga niet voor een gekke kleur, maar kies voor een klassieke jas in marineblauw, zwart of beige. Breng kleur in je outfit door kleurige accessoires.

"I don't do fashion. I am fashion." —Coco Chanel

3. Elegante platte schoenen
De Franse vrouw draagt elegante platte schoenen voor elke dag. Je hoeft niet per se op hoge hakken te lopen om gracieus te zijn. Een paar chique loafers of ballerina’s kunnen net zo mooi staan.

Article continues after the ad

Lees ook: 15 x de mooiste modemomenten van de royals in 2016

4. Toch een eyecatcher
Combineer één eyecatcher met basic kleding. Dus toch maar een keer die over de top metallic legging met een klassiek colbert. Of een XL-ketting met een zwarte blouse en pantalon. Durf op te vallen, complimenten gegarandeerd.

5. Blijf bij jezelf
Kijk nooit naar een ander. Een goede uitstraling is ook afhankelijk van hoe je je voelt in je kleding. Een strakke blouse staat misschien heel mooi bij je vriendin, maar hoeft niet per definitie bij jezelf mooi te staan. Creëer je eigen look en feel en gebruik dit als je gaat winkelen (scheelt heel veel geld, want zo doe je - eindelijk? - geen miskopen meer).