"Dag lieve mensen," als we ons íets van de Grand Dame van de Nederlandse televisie herinneren, dan zal het haar hartelijkheid zijn... Én haar broekpakken. Mies kreeg de Nederlandse vrouw uit de rok en in de broek. Een trend waar ze zelf nooit afscheid van nam.

Mies zorgde ervoor dat haar broekpak zéker niet eentonig werd. Hoewel áltijd ton-sur-ton, maakte ze de outfit af met een sjaaltje of ander accessoire.

Dit is één van onze favorieten. De grote zakken en strakke lijnen, maken dit pak heel boeiend. La Bouwman voerde de kleur helemaal door, tot aan de schoenen toe. 

Op iets latere leeftijd paste het broekpak haar ook nog perfect. Ze koos nu voor iets meer uitgesproken kleuren. Hélemaal af. Weinig sieraden, omdat het pak al vrij woest gekleurd is. De schoenen en tas maken het ensemble compleet. Wát een stijl.

De designers Dick Holthaus en later Frans Molenaar zijn haar huisontwerpers. Holthaus stikte soms zelfs haar initialen op haar jasjes.

Beeld: ANP

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel