Modeontwerper Mart Visser presenteert dit jaar zijn 50ste haute couture-collectie. Al 25 jaar kleedt deze creatieve alleskunner Nederlandse vrouwen. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen.

Met Beyond Context toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: haute couture, prêt-à-porter en artwork.

Hartje Amsterdam
In het centrum van Amsterdam zijn de monumentale grachtenpanden 'The Artesia' getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst.

Article continues after the ad

Lees ook: Fotoserie: Mart Visser viert 25 jaar in het vak met lancering Couture Essentials 

Licht, beweging, beeld en muziek
Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

Couture
Mart Visser debuteerde in 1992 met zijn eerste haute couture-collectie. Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture-collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd.

Artwork
De expositie laat ook een imposant overzicht van acht jaar artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

Concept store
Ook geweldig - en héél verleidelijk: in het tijdelijke museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijg je exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en te passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

De expositie is te bezoeken van 17 oktober tot en met 19 november 2017.