(Mode)mensen 'rocken' al decennia lang de leather pants. Vroeger werd de broek gedragen om warm te blijven en de benen te beschermen tegen ijzige kou. Tegenwoordig is het een item wat eigenlijk niet mag ontbreken in de garderobe.

In de jaren veertig verscheen de leren broek op het witte doek.

Article continues after the ad

Beroemde broek

Echte cowboys ter paard droegen zo'n exemplaar met verve. Maar ook vrouwen waren dol op de soms niet al te soepele broek. Er is een beroemd beeld waarop actrice Evelyn Keyes zich - met behulp van haar assistente (in de film The Desperadoes) - in een leren broek probeert te wurmen.

Hit onder muzikanten

Later wordt de leather pants een hit onder beroemdheden als Elvis Presley, Marlon Brandon, James Dean en ga zo nog maar even door. In de jaren zestig staat de broek bijna symbool voor rocksterren. 

Brigitte Macron

En nu? Het straatbeeld wordt er nog net niet door bepaald. Eigenlijk is de leren broek nooit echt 'uit' geweest. Dit item wandelt zo'n beetje bij elke designer over de catwalk en modemensen hebben verschillende exemplaren in de kast hangen.

Een voorbeeld van een powervrouw die deze broek 'rockt': de Franse first lady Brigitte Macron. Toen zij een bezoek bracht aan de dierentuin van Beauval (Loir-et-Cher) om een jonge panda te dopen, waren alle ogen gericht op haar look. En dat item stal de show.

Bron: InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in