Julia Roberts
Julia Roberts

Het is soms een hele onderneming: het vinden van de beste foundation voor je huid. Want al krijgt je gezicht straks een kleurtje, een foundation maakt je gezicht nét even egaler. En deze nieuwe exemplaren helemaal. 

Het vinden van de juiste foundation die een hele dag mooi blijft zonder te ogen als een 'masker', leek tot voor kort een onmogelijke taak.

Moois van Giorgio
Maar sommige nieuwe varianten voldoen aan alle eisen. Wij tippen er een aantal. Zo is er de Giorgio Armani Power Fabric (€ 50,50 exclusief bij de Bijenkorf), die een glanzende finish heeft die de hele dag mooi blijft.

Giorgio Armani Power Fabric
Giorgio Armani Power Fabric

Daarentegen heeft  Lancôme’s Teint Idole Ultra Wear (€ 45,95 bij Douglas.nl) een matte textuur en is gemakkelijk te mixen - met bijvoorbeeld een dagcrème. 

Lancôme Teint Idole Ultra Wear
Lancôme Teint Idole Ultra Wear

15 uur lang een frisse look
De hele dag een egaal gezicht, wij tekenen ervoor. Estée Lauder’s Double Wear Stay-in-Place basis (€ 46,- bij Douglas.nl) belooft je wel 15 uur een frisse look.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

En dan zijn er nog de gezichtspoeders, die de huid een mooie glow geven en het beste naar boven brengen in een foundation. De nieuwe Shiseido 7 Lights Powder Illuminator - wat een beauty van een doosje - doet precies dat (€ 43,13 bij Iciparisxl.nl). 

Shiseido 7 Lights Powder Illuminator
Shiseido 7 Lights Powder Illuminator

Perfectie in een doosje
Het palet bevat zeven tinten met licht-reflecterende deeltjes. De lila tinten brengen de gele tonen in je gezicht in balans, geel-goud neutraliseert roodheid, de pareltinten zorgen voor glans en beige maakt je make-up tot één geheel. De poeder zorgt er tegelijk voor dat je gezicht niet gaat glimmen. What's not to like? 

Lees ook: De 8 onmisbare beautylessen van Jackie O.

En zo vind je de juiste foundation voor jouw huid

Stap 1: vind de perfecte kleur
"Je kunt het beste foundation testen op je kaaklijn", tipt make-up expert Pat McGrath. "De tint is de juiste als hij 'verdwijnt' in de kleur van je huid zodra je 'm aanbrengt, zonder dat je de foundation echt hoeft uit te smeren." Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken? Schroom zeker niet om in de winkel om advies te vragen en vraag een sample om mee naar huis te nemen. 

Stap 2: bereid je huid voor 
Voor het perfecte 'canvas' is het belangrijk dat je gezicht schoon en gehydrateerd is. "Wacht wel vijf minuten voordat je de foundation aanbrengt. Zo krijgt je dagcrème de kans om in te trekken", aldus Rachel Goodwin, de visagiste van onder anderen actrices Emma Stone and Jessica Biel. Een primer kun je overslaan, tenzij je er ook nog de hele avond stralend uit moet zien. Primer verkleint de poriën en matteert je gezicht. 

Stap 3: gebruik het juiste materiaal
Doe je alleen een klein beetje foundation op, dan kun je dat het beste aanbrengen met je vingers. Breng je meer aan, gebruik dan een sponsje. Dan weet je zeker dat je de juiste, en egale, hoeveelheid foundation op je gezicht hebt aangebracht, zo vinden de beauty-experts. Maar: gebruik nooit te veel, omdat je ervan uitgaat dat een puistje op die manier beter is gecamoufleerd. Zeker voor foto's geldt: less is more

Stap 4: concealer na de foundation
"Als je de concealer eerst opbrengt, gebruik je al snel te veel", zegt Rachel Goodwin. Bovendien: het basislaagje van de foundation zorgt ervoor dat je concealer vetvrij blijft. Kies voor een lichtgewicht vloeistof, die een tint lichter is dan je huid. "Te licht ziet er onnatuurlijk uit", aldus Pat McGrath. "Dan krijg je een soort omgekeerde 'wasbeer-ogen'." Eh, nee, dat willen we niet. Gebruik een dun, puntig kwastje om de donkerste delen onder je ogen te camoufleren voor het beste resultaat.

Eindig met een subtiele licht-reflecterende poeder en stap stralend de lente in! 

Bron: Daily Mail Beauty & Glamour.com

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!