Julia Roberts
Julia Roberts

Het is soms een hele onderneming: het vinden van de beste foundation voor je huid. Want al krijgt je gezicht straks een kleurtje, een foundation maakt je gezicht nét even egaler. En deze nieuwe exemplaren helemaal. 

Het vinden van de juiste foundation die een hele dag mooi blijft zonder te ogen als een 'masker', leek tot voor kort een onmogelijke taak.

Moois van Giorgio
Maar sommige nieuwe varianten voldoen aan alle eisen. Wij tippen er een aantal. Zo is er de Giorgio Armani Power Fabric (€ 50,50 exclusief bij de Bijenkorf), die een glanzende finish heeft die de hele dag mooi blijft.

Giorgio Armani Power Fabric

Daarentegen heeft  Lancôme’s Teint Idole Ultra Wear (€ 45,95 bij Douglas.nl) een matte textuur en is gemakkelijk te mixen - met bijvoorbeeld een dagcrème. 

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

15 uur lang een frisse look
De hele dag een egaal gezicht, wij tekenen ervoor. Estée Lauder’s Double Wear Stay-in-Place basis (€ 46,- bij Douglas.nl) belooft je wel 15 uur een frisse look.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

En dan zijn er nog de gezichtspoeders, die de huid een mooie glow geven en het beste naar boven brengen in een foundation. De nieuwe Shiseido 7 Lights Powder Illuminator - wat een beauty van een doosje - doet precies dat (€ 43,13 bij Iciparisxl.nl). 

Shiseido 7 Lights Powder Illuminator

Perfectie in een doosje
Het palet bevat zeven tinten met licht-reflecterende deeltjes. De lila tinten brengen de gele tonen in je gezicht in balans, geel-goud neutraliseert roodheid, de pareltinten zorgen voor glans en beige maakt je make-up tot één geheel. De poeder zorgt er tegelijk voor dat je gezicht niet gaat glimmen. What's not to like? 

Lees ook: De 8 onmisbare beautylessen van Jackie O.

En zo vind je de juiste foundation voor jouw huid

Stap 1: vind de perfecte kleur
"Je kunt het beste foundation testen op je kaaklijn", tipt make-up expert Pat McGrath. "De tint is de juiste als hij 'verdwijnt' in de kleur van je huid zodra je 'm aanbrengt, zonder dat je de foundation echt hoeft uit te smeren." Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken? Schroom zeker niet om in de winkel om advies te vragen en vraag een sample om mee naar huis te nemen. 

Stap 2: bereid je huid voor 
Voor het perfecte 'canvas' is het belangrijk dat je gezicht schoon en gehydrateerd is. "Wacht wel vijf minuten voordat je de foundation aanbrengt. Zo krijgt je dagcrème de kans om in te trekken", aldus Rachel Goodwin, de visagiste van onder anderen actrices Emma Stone and Jessica Biel. Een primer kun je overslaan, tenzij je er ook nog de hele avond stralend uit moet zien. Primer verkleint de poriën en matteert je gezicht. 

Stap 3: gebruik het juiste materiaal
Doe je alleen een klein beetje foundation op, dan kun je dat het beste aanbrengen met je vingers. Breng je meer aan, gebruik dan een sponsje. Dan weet je zeker dat je de juiste, en egale, hoeveelheid foundation op je gezicht hebt aangebracht, zo vinden de beauty-experts. Maar: gebruik nooit te veel, omdat je ervan uitgaat dat een puistje op die manier beter is gecamoufleerd. Zeker voor foto's geldt: less is more

Stap 4: concealer na de foundation
"Als je de concealer eerst opbrengt, gebruik je al snel te veel", zegt Rachel Goodwin. Bovendien: het basislaagje van de foundation zorgt ervoor dat je concealer vetvrij blijft. Kies voor een lichtgewicht vloeistof, die een tint lichter is dan je huid. "Te licht ziet er onnatuurlijk uit", aldus Pat McGrath. "Dan krijg je een soort omgekeerde 'wasbeer-ogen'." Eh, nee, dat willen we niet. Gebruik een dun, puntig kwastje om de donkerste delen onder je ogen te camoufleren voor het beste resultaat.

Eindig met een subtiele licht-reflecterende poeder en stap stralend de lente in! 

Bron: Daily Mail Beauty & Glamour.com

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest