De modehamvraag: wie kleedt HM morgen?

Onvoorspelbaar is haar middle name, maar een mens mag dromen, toch?

Wat draagt koningin Máxima morgen op Koningsdag? Daar zijn we natuurlijk in eerste instantie benieuwd naar als de Oranjes arriveren in Eindhoven. Inmiddels zijn de looks van de prinsessen al bijna net zo belanghebbend, maar de outfitkeuze van HM gaat natuurlijk de hele wereld over morgen.

Nou is Majesteit een ster in verrassen (denk vorig jaar, toen ze voor het eerst géén Natan of Taminiau droeg in haar tijd als koningin maar een jumpsuit van het Londense merk Seren) en zou is het voor haar waarschijnlijk ook een sport om in iets te verschijnen dat helemaal niemand kán voorspellen. Maar een paar lichtjes te voorspellen factoren zijn er wel.

Article continues after the ad

De hoed

Vorig jaar droeg ze voor het eerst geen hoed, baret of haarsieraad en dat verwachten we eigenlijk ook in Eindhoven weer. Al gaan ze nu natuurlijk wél van huis, het voelt... meer casual? Het programma leest ook wel casual. Eerlijk is eerlijk: hoe handig is het stofzuigerracen of oldtimertouren in een japon?

Het weer

Het wordt minder mooi weer dan vorig jaar (toen Koningsdag/Woningsdag bijkans zomers aanvoelde). Maar zonnig wordt het wél en dat moet haast betekenen dat HM niet voor een dikke wollook gaat, ook omdat een groot deel van het programma zich toch binnen afspeelt.

De enige Taminiau in de Koningsdag-lineup

De kleurfactor

We verwachten toch allerminst een outfit in een felle kleur (of meerdere kleuren), want HM heeft een voorliefde voor opvallende kleuren op Koningsdag. Een beetje naar model van Queen Elizabeth die ook graag een outfit draagt waarin het volk haar goed kan zien. Dat hóéft natuurlijk niet zonodig nu de Oranjes niet door Eindhoven lopen. Maar ook op de televisieschermen spat een lekker kleurtje of twee wel zo fijn. Zoals vorig jaar dus.

Natan is altijd een kanshebber

In haar jaren als koningin droeg Máxima op Koningsdag maar liefst vijf keer Natan en één keer Jan Taminiau. De kans dat ze de nieuwste catalogus van Natan dus in elk geval heeft bekeken, lijkt ons enorm. Daar staan bijvoorbeeld deze twee beauty's in die ons prima geschikt lijken voor de dag.

Maar hoewel Natan de beste papieren houdt, is deze Koningsdag wéér anders dan normaal. En vorige keer betekende dat dat HM online aan het shoppen sloeg, in plaats van naar het atelier van Edouard Vermeulen in Brussel te rijden.

Shopte ze wel iets nieuws?

Ze droeg sowieso weinig nieuwe looks in pandemietijden, omdat een doorpas natuurlijk bést lastig is. Dat is dit jaar wel iets anders geworden: we zijn allemaal méér gewend aan afstand houden, dus het kan maar zo dat HM tóch is afgereisd voor een doorpas (of een ontwerper langs is geweest op Huis ten Bosch).

En Jan en Claes dan?

Naast Natan zou dat natuurlijk Jan Taminiau kunnen zijn geweest, al zijn de stukken die ze eerder van hem droeg wel redelijk statig voor een binnen-in-Eindhoven-dagje. Wie weet verrast ze met een stuk uit zijn limited boutique-collectie, zoals een van deze twee niet te groot-gala-ogende jurken.

En als ze wél enorm wil uitpakken (again, HM is niet voor één gat te vangen) zou ze voor deze Claes Iversen kunnen gaan. Hij poseerde er dit weekend wel heel nadrukkelijk mee.

Kom maar op morgen! Wij zitten er de hele dag klaar voor en houden je op Nouveau.nl en onze Facebook natuurlijk op de hoogte van al het Koningsdagnieuws, de leukste momenten van Willem-Alexander, Máxima en de A's in Eindhoven en de allerleukste foto's.

Beeld: Brunopress/Getty Images/Natan/Jan Taminiau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in