Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Will, Kate en kids maken de eerste schooldag extra glam

De kennismaking met The Lambrook School leek wel een modeshoot. Een grote dag voor prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4). Zij hebben gisteren voor het eerst kennisgemaakt met hun nieuwe school in Windsor, en beginnen vandaag aan hun eerste lesdag. De Cambridges wonen sinds ko...

Will, Kate en kids maken de eerste schooldag extra glam

De kennismaking met The Lambrook School leek wel een modeshoot.

Een grote dag voor prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4). Zij hebben gisteren voor het eerst kennisgemaakt met hun nieuwe school in Windsor, en beginnen vandaag aan hun eerste lesdag.

De Cambridges wonen sinds kort in Adelaide Cottage, Windsor. En daar hoorde natuurlijk ook een nieuwe basisschool bij voor hun drie kinderen. De keuze viel op niet het minste instituut: Lambrook is een privéschool met een enorme lap grond waar kinderen met christelijke waarden en waardering voor het buitenleven worden opgevoed.

Uitgedacht plaatje

Het perfecte plaatje van de dag werd uitgekozen door Kate, die zelf in een prachtige jurk van Rixo ten tonele verscheen. De kinderen dragen hier nog niet hun schooluniform (blauw-groen tartan), maar door mama uitgekozen matching kleren.

Will en Kate waren er al meermalen op bezoek geweest om te verzekeren dat de school bij hun kinderen zou passen, maar voor George, Charlotte en Louis was het de eerste keer dat ze voet zetten op de gronden. En dat in aanwezigheid van fotografen.

Daar was overigens goed over nagedacht door William en Kate: er mochten slechts één fotograaf, één journalist en één cameraman aanwezig zijn, die de kinderen geen vragen mochten stellen. Om het toch nog een beetje relaxt voor ze te houden.

Kostschool, maar voor overdag

Dat lukte zo te zien prima. De prinsen en prinses maakten een heel ontspannen indruk, en vooral Louis toonde zijn onafhankelijkheid. Hij gaat op het Lambrook voor het allereerst naar school, maar weigerde zijn vaders hand vast te houden onderweg naar de ingang. Kleine jongens worden snel groot.

Op de privéschool komt hij in de kleuterklas terecht, terwijl George en Charlotte natuurlijk al een stukje verder zijn. Lambrook is een privéschool en deels ook een kostschool: ouders kunnen ervoor kiezen hun kinderen er een aantal nachten in de week te laten overnachten.

Dat is voor de Cambridges voorlopig niet aan de orde: hun nieuwe huis ligt op tien minuten rijden van de school en naar Windsor Castle (waar Queen Elizabeth vaak is) kunnen ze lopen.

Door naar prestigieuze scholen

Deze week kunnen ze trouwens ook makkelijk op bezoek bij Meghan en Harry, die voor hun Invictus-reis even weer hun intrek hebben genomen in Frogmore Cottage. Dat ligt op dezelfde gronden als Adelaide Cottage, al is niet bekend of de broers en hun vrouwen elkaar ook daadwerkelijk gaan zien.

Voorlopig kunnen George, Charlotte en Louis nog even door op het Lambrook. De school biedt plaats aan kinderen van drie tot dertien. Daarna gaan leerlingen vaak door naar prestigieuze middelbare scholen zoals Eton (waar William en Harry naartoe gingen) en Marlborough College (de kostschool van Kate).

Of de Cambridges en hun kinderen nog willen kiezen voor een kostschool, is de vraag. Vooralsnog blijven de drie kinderen van Will en Kate ‘dagscholieren’ die niet op school overnachten.

Mini-Masterchef

Al zullen ze dat vast wel eens een nachtje willen, al is het maar omdat er op school zoveel leuks te doen is. De school heeft bijvoorbeeld een eigen appelboomgaard met varkens, kippen en konijnen waarmee leerlingen mogen knuffelen tijdens hun verplichte dagelijkse wandelingen.

En op de gronden kunnen ze onder andere lessen volgen in schaken, mountainbiken, ballet, jazzdance, polo, podcasting, duiken en survival. Er wordt ook elk jaar een ‘mini-Masterchef’ gehouden.

Klinkt idyllisch. Op naar een mooi landleven!

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in