'We verdienen allemaal de waarheid.'

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft een succesje behaald in een van de rechtszaken die ze momenteel heeft lopen. De vrouw van prins Harry won een kort geding tegen Associated Newspaper Limited (ANL), de uitgeverij van onder andere de tabloid Mail on Sunday.

Article continues after the ad

De hertogin van Sussex spande dat aan nadat de krant een persoonlijke brief aan haar vader publiceerde. "Een inbreuk op mijn privacy," aldus Meghan. Rechter Mark Warby van het Londense hooggerechtshof volgde die stelling: "Ze had mogen verwachten dat de inhoud van de brief privé zou blijven." Meghans claim dat ook haar auteursrecht is geschonden, wordt nog in een apart proces onderzocht.

De hertogin bedankte in een statement haar echtgenoot Harry, haar moeder Doria en haar juridische team. “Wat in tabloids staat, gaat om echte levens, echte relaties en echte pijn. De schade die ze aangericht hebben en blijven aanrichten, is groot. De wereld heeft behoefte aan betrouwbaar, op feiten gebaseerd, kwaliteitsvol nieuws.

'We verliezen allemaal wanneer verkeerde informatie meer verkoopt dan de waarheid'

Wat The Mail on Sunday en de zustertabloids doen is het tegenovergestelde. We verliezen allemaal wanneer verkeerde informatie meer verkoopt dan de waarheid, wanneer morele uitbuiting meer verkoopt dan fatsoen, en wanneer bedrijven hun bedrijfsmodel creëren om te profiteren van de pijn van mensen. Maar vandaag hebben we allemaal gewonnen. Ik deel deze overwinning met jullie, want we verdienen allemaal de waarheid.”

Uitgeverij ANL liet al weten wellicht in beroep te gaan tegen de uitspraak. "We zijn verrast en ontgoocheld dat we de kans niet krijgen om alle bewijsmateriaal op tafel te leggen tijdens een openbare rechtszaak."

Foto's (c) Getty Images, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in