Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sharing is Caring! Koningin Silvia leent oorhangers van dochter Victoria

Sharing is Caring! Koningin Silvia leent oorhangers van dochter Victoria

Sharing is Caring! Koningin Silvia leent oorhangers van dochter Victoria

De mooiste looks van het staatsbezoek van Zweden aan Jordanië.

Koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia brachten afgelopen week een staatsbezoek aan Jordanië, op uitnodiging van koning Abdullah en koningin Rania. Het was een opwindend vooruitzicht voor royal fashion watchers, want Silvia kan onverwacht quirky uit het hoge noorden komen en Rania ziet er over het algemeen beeldig uit, maar vaak weer net niet tijdens staatsbezoeken. Dus, hoe pakte het uit?

Silvia ging van start in een combinatie met een hoog matchy-matchy Burda-gehalte, maar eerlijk is eerlijk: de kleur deed het geweldig op foto's en het pakje is gemaakt van prachtige stof met een beetje glans.

Rania's blauw-met-rood, hoe veelbelovend ook, viel er enigszins bij weg.

Voor het staatsdiner droeg Silvia een nieuwe creatie in een wat onbestemde havermoutachtige kleur, maar het geheel zag er wel koninklijk en waardig uit. Rania viel niet tegen in opulent paars; jammer dat ze heur haar niet even had opgestoken – dan was de mooie geplooide hals van de jurk beter uitgekomen. Er was geen tiara te bekennen: Rania is er niet dol op, dus Silvia hield het diplomatiek bij een diamanten speld.

Havermout was helaas een terugkerend thema bij dit bezoek.

De look voor een receptie die het Zweedse koningspaar gaf was daarentegen áf, in glamoureus grijs. Normaal gesproken mag kroonprinses Victoria graag putten uit de royal inloopkast en kluis van haar moeder...

... maar afgelopen week was het eens andersom. Deze oorbellen begonnen hun leven als 18de eeuwse epauletten op een galauniform.

In 2010 werden er oorhangers van gemaakt die Victoria droeg op haar pre-wedding gala bij een mooie Elie Saab. Zij was vervolgens degene die deze familiejuwelen zo vaak droeg dat ze vooral met haar worden geassocieerd, maar deze week mochten ze dus mee naar Amman met Silvia.

Later in het staatsbezoek werd de kleding aanzienlijk praktischer: Silvia begon op Chanelpumps onder haar colbert-met-broek...

...en wisselde die al snel om voor een paar gympen.

En dit was wel een leuke uitsmijter bij het vertrek: Silvia in een rode capejas met geweven motieven die doen denken aan die van het gastland. Well played, Sil.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in