Lieve gezinsuitbreiding in Luxemburg.

Eerlijk is eerlijk, er is en petit comité en door de buitenwereld lang op gewacht, want het stel is al in 2012 getrouwd en normaal gesproken wordt er wat eerder ingezet op de opvolging. Maar het is zover, kroonprins Guillaume van Luxemburg en kroonprinses Stéphanie verwachten hun eerste kind, zo heeft het Luxemburgse hof bekend gemaakt. De baby zal in mei worden geboren.

Guillaume en Stéphanie wonen sinds een jaar deels in Londen, maar zullen nu vermoedelijk weer wat meer tijd in Luxemburg doorbrengen. De baby zal de nieuwe beoogde troonopvolger worden, het betekent dat nichtje Amalia (de dochter van prins Felix en prinses Claire van Luxemburg), die op de nominatie stond, nu een gewoon burgerleven zal krijgen.

Article continues after the ad

Het kroonprinselijk paar is zoals gezegd ruim zeven jaar getrouwd...

...en werkt sindsdien als fulltime royals, al studeren ze er allebei wel naast. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa zijn naar eigen zeggen allebei 'intens gelukkig' met het nieuws. En wie niet? Babies are always good.

Foto's (c) Cour Grand-Ducale

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in