Ze zou een formidabele koningin zijn geweest.

De 70ste verjaardag van de Princess Royal wordt groots gevierd en prinses Anne doet welwillend mee. Kon ze vroeger nog wel eens bruusk zijn, tegenwoordig wint haar vrolijke kant vaker.

Article continues after the ad

De ITV-documentaire waarvoor ze een jaar gevolgd werd, zal vast wel eens worden uitgezonden in Nederland, hierbij alvast een paar highlights.

Anne is beschermvrouw van zo'n 300 goede doelen in bezoekt er in een gemiddelde week drie per dag. Op die dagen is ze 's avonds in Londen in een avondjurk, voor ze per helikopter terugkeert naar Gloucestershire waar ze volgens haar kinderen Peter en Zara onmiddellijk de kippen gaat voeren. 

Ze leerde haar moedertje Zoomen. 

Anne is zeer aards en houdt intens van het buitenleven op Gatcombe Park.

Echtgenoot Tim heeft niets dan lof voor Anne's energie en vertelde over hoe ze met veel plezier samen zeilen, waarbij zij aanzienlijk beter is in de zeilen hijsen en harde wind trotseren. Haar kinderen lieten doorschemeren dat het geen twijfel lijdt wie de waterdichte zeilbroek aanheeft aan boord.

En tot slot nog deze klassieker: de onderkoelde manier waarop ze over een kidnappoging praat is... nou ja, meer stiff upperlip dan dit wordt het niet.