Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Paola eerlijk over relatieproblemen

'Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest.' De Belgische royals nemen momenteel geen blad voor de mond. Vertelde prinses Delphine (53) eerder al haar versie van het verhaal van de buitenechtelijke dochter die jaren moest vechten voor erkenning door koning Albert (87)… … nu is het de beurt aan...

Koningin Paola eerlijk over relatieproblemen

'Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest.'

De Belgische royals nemen momenteel geen blad voor de mond. Vertelde prinses Delphine (53) eerder al haar versie van het verhaal van de buitenechtelijke dochter die jaren moest vechten voor erkenning door koning Albert (87)…

… nu is het de beurt aan koningin Paola (84) om haar zegje te doen over die periode. "Tussen 1970 en 1980 was ik echt niet gelukkig", zegt ze in Paris Match.

Sybille en Delphine in 2019

In die periode was Delphine net geboren en vertoefde Albert vaak in het gezelschap van z'n kersverse dochter en z’n minnares Sybille de Selys Longchamps (80).

"M'n leven was een complete puinhoop en ik voelde me miserabel. Ik wist niet waar ik heen moest. Onze echtscheiding hing in de lucht. Tien jaar lang heb ik afstand genomen van m’n relatie."

Paola biecht op dat ze in die tijd vaak alleen was. "Meestal voelde ik me erg verdrietig. Tot Albert op een bepaald moment zei: ‘Ik heb altijd van je gehouden.’"

"Het deed deugd om dat nog eens te horen. Helaas kunnen we de geschiedenis niet herschrijven, want ik zou dat decennium graag overdoen."

"Nu pas besef ik hoe belangrijk het is om voldoende affectie te tonen. Ik ben meer en meer gefascineerd door de liefde die ik nu voel. Het is de liefde die ik nastreefde op m’n 20ste, zonder sociale beperkingen, zonder grenzen."

De documentaire ‘Paola, côté jardin’ wordt binnenkort uitgezonden op RTBF La Une.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in