Alsof de start van 2020 nog niet rumoerig genoeg was, kampen de Windsors nu met wéér een crisismomentje: Peter Philips, zoon van prinses Anne, en zijn vrouw Autumn hebben hun scheiding aangekondigd.

Na het schandaal van prins Andrew dat maar niet lijkt op te houden én het vertrek van Harry en Meghan naar Canada krijgt de queen weer een klap te verwerken: haar geliefde kleinzoon Peter gaat scheiden, zo bevestigt Buckingham Palace. En daar staat Elizabeth, als hoofd van de Church of England, natuurlijk niet achter.

Peter en Autumn hebben twee kinderen: Savannah van negen, en Isla van zeven. Ze zijn in september voor het laatst samen gespot in Schotland, samen met prins Charles, Camilla en de queen, die dol is op het koppel. Peter wordt vaak bestempeld als 'haar favoriete kleinkind'.

Article continues after the ad

Elizabeths annus horribilis woedt ondertussen stevig door. Zeker nu ook nog beweerd wordt dat het vertrek van Harry en Meghan schoonkleindochter Autumn zou hebben geïnspireerd om de knoop door te hakken. Zij vroeg om de scheiding, melden insiders, en zou overwegen om óók weer in haar thuisland Canada te gaan wonen.

Het nieuws stemt de hele familie verdrietig. De banden tussen Peter en Autumn en Will en Kate zijn bijvoorbeeld bijzonder hecht. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis spelen graag met hun nichtjes.

Peter trouwde in 2008 als eerste van de queens kleinkinderen met zijn grote liefde, de Canadese Autumn Philips. De foto's van hun royal wedding, in Windsor Castle waar ook Harry en Meghan elkaar het jawoord gaven, werden verkocht aan Hello! Magazine. Recent kwam hij in het nieuws nadat hij een bizarre melkreclame opnam voor de Chinese markt.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in