De Belgische kroonprinses Elisabeth lijkt aan haar zomervakantie te zijn begonnen op wel heel koninklijke wijze: ze reist momenteel met mama Mathilde door Kenia voor een humanitaire missie.

De troonopvolger studeert momenteel in Wales, maar stapte maandag op Schiphol onverwacht samen met haar moeder op het vliegtuig naar Afrika, voor een bezoek met Unicef. Ze bezoeken daar onder andere een vluchtelingenkamp aan de grens met Soedan.

Article continues after the ad

Het was voor Elisabeth, die in oktober 18 wordt, de eerste keer dat ze officieel werd voorgesteld aan de verzamelde pers op de luchthaven. Royalverslaggever Wim Dehandschutter omschreef haar op Twitter als volgt: "Een gewoon meisje op sneakers. Tikkeltje verlegen bij eerste kennismaking. Terwijl koningin Mathilde de pers enkele minuten onderhield en er best mee kon lachen dat de aanwezigheid van haar dochter verrassing was voor de pers."

De twee vliegen donderdag weer naar huis, waarna Elisabeth vermoedelijk aan haar zomer thuis in België begint.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in