Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dare we say it? Prinses Cristina is aardig opgeknapt door haar scheiding

Eindelijk zien we de zus van de Spaanse koning weer eens ontspannen. Infanta (prinses) Cristina van Spanje (57) heeft tien moeilijke jaren achter de rug. Het rommelde al in 2012 en vanaf 2013 was ze verdachte in de grote fraudezaak waar haar man Iñaki Urdangarin (54) in verwikkeld was. Iñaki en C...

Dare we say it? Prinses Cristina is aardig opgeknapt door haar scheiding

Eindelijk zien we de zus van de Spaanse koning weer eens ontspannen.

Infanta (prinses) Cristina van Spanje (57) heeft tien moeilijke jaren achter de rug. Het rommelde al in 2012 en vanaf 2013 was ze verdachte in de grote fraudezaak waar haar man Iñaki Urdangarin (54) in verwikkeld was.

Iñaki en Cristina in 2011

Met hun vier kinderen nam ze de wijk naar Zwitserland, omdat die geen leven hadden door alle publiciteit in Spanje. Ze werkt daar voor de Caixa-bank. Hangende het onderzoek bleef Urdangarin verplicht in Spanje en nam haar broer, koning Felipe, haar titel hertogin van Palma van haar af.

Cristina moest voor de rechter verschijnen omdat ze beschuldigd werd van fraude, maar werd in 2017 vrijgesproken. Iñaki kreeg in 2018 krap zes jaar gevangenisstraf, maar werd in 2021 al vrijgelaten en hoeft zich sindsdien slechts eens per week in de gevangenis te melden.

Hij werkt intussen voor accountancy Imaz & Associates.

Daar ontmoette hij Ainhoa ​​Armentia (43) aan wie hij zijn hart verloor. Het betekende het einde van zijn huwelijk met Cristina, dat bijna 25 jaar stand had gehouden. Zoals hij zelf zei: "Dit soort dingen gebeurt."

'Een vrouw zou van minder in de put raken'

Dus: je blijft bij je man door dik en dun, zet familiebanden voor hem op het spel, laat je vaderland achter, verschijnt door hem voor de rechter, steunt hem in de bajes en dan wordt je daarvoor beloond met een scheiding. Een vrouw zou van minder in de put raken.

Daarom is het goed om te zien dat Cristina er beter uitziet dan ze in tien jaar heeft gedaan.

Niet meer zo vermoeid en weer eens in Spanje voor een semi-royal werkbezoekje...

...tikje meer gesoigneerd dan in haar stressjaren – het staat haar goed.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in