Het bruidsmeisje van prinses Diana gaat eindelijk zelf trouwen.

Het is de aanstaande feelgood bruiloft waar de hele Britse high society met vertedering naar uitkijkt: India Hicks (53) is na 25 jaar en vijf kinderen eindelijk verloofd met de liefde van haar leven, David Flint Wood. "We hebben het in stilte besloten, een paar maanden terug," zegt ze. "We vieren er liefde die nooit gewankeld heeft mee. Tot de dood ons scheidt."

Article continues after the ad

India Hicks is het derde kind van Lady Pamela Mountbatten en David Nightingale Hicks.

Dit is haar moeder, Lady Pamela...

...en hier zie je Pamela en India's vader David.

In 1980's en 1990's was ze een bekend model, later werd ze nóg bekender als schrijver, binnenhuisarchitect en was tot vorig jaar eigenaar van een luxe lifestylebrand. Met haar gezin woont ze het grootste deel van het jaar op de Bahamas, maar ze hebben ook een huis in Engeland.

Via haar opa van moeders kant, Louis Mountbatten, is Hicks een nichtje van kroonprins Charles, een petekind van prins Philip en 670+ in de lijn van de Britse troonopvolging. Dat lijkt ver, maar haar contacten met de Windsors zijn innig. Niet voor niets was India in 1981 bruidsmeisje van prinses Diana bij haar huwelijk met prins Charles. Ze staat hier rechts naast hem, ze is het langere meisje met de bloemenkroon. 

"Diana's lange sluier was een bloody nachtmerrie," zegt India daarover. "Als we er te hard aan trokken, zouden haar tiara en sluier afglijden. Trokken we niet genoeg, dan kwam de sleep niet uit de verf.  

Hicks is al ruim 25 jaar samen met voormalig reclameman en huidig interior designer David Flint Wood. Samen hebben ze drie zoons – Felix (23), Conrad (17) en Amory (19) en dochter Domino (13).

Daarnaast hebben ze de voogdij over een Bahamaanse jongen, Wesley. Ze adopteerden hem toen hij vijftien was en zijn moeder – en serveerster – overleed en hem als wees achterliet. Het is nog niet bekend wanneer de bruiloft is en of die in Engeland of op de Cariben zal plaatshebben...

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, India Hicks

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in