Al zal het in privésferen andere koek zijn.

Het is welbekend dat koningin Elizabeth dól is op zoon Andrew. En dat zijn vele zonden hem achter de schermen wel vergeven zijn, daar twijfelt ook bijna niemand aan.

Article continues after the ad

Toch is het in het publieke oog lastig, zo'n veelbesproken zoon. Andrew mag daarom niet aanwezig zijn bij Trooping the Colour, het jaarlijkse verjaardagsevenement van de queen (zeg maar de Britse Koninginnedag).

De spoeling dunt aardig uit zo...

Vervangen

Het is natuurlijk sowieso maar de vraag wat er van Trooping terecht komt (in 2020 eigenlijk niets) vanwege de pandemie, maar mocht er sprake zijn van een parade, dan is nu alvast aangekondigd dat prins Andrew wordt vervangen door een generaal-majoor.

Of hij ook niet op het balkon mag verschijnen met zijn familie (again: áls er al een balkonmoment komt) is nog niet duidelijk, maar ook dat lijkt zeer waarschijnlijk. In 2019 stond hij er nog wel gewoon bij. Een paar maanden later legde hij zijn koninklijke taken neer na het Epstein-schandaal.

Privéfeestje

Trooping the Colour 2021 is de viering van de 95e verjaardag van koningin Elizabeth, die eigenlijk in april jarig is. Ze zou vurig hopen op een privéfeestje op haar echte grote dag, waar Andrew natuurlijk wél welkom zou zijn.

Met het social distancen, prins Philip in het ziekenhuis en de grimmige sfeer rondom Harry en Meghan van dit moment, is het tot dusver geen erg gezellig jaar voor de queen. Hopelijk is haar een fijnere voortzetting gegund.

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!