Koningin Máxima heeft een pittige werkreis op het programma staan deze week: ze vliegt na het galadiner voor het Corps Diplomatique op dinsdagavond naar Washington D.C. voor de jaarvergadering van de Wereldbank.

Ze mist vrijdag de aftrap van de Koningsspelen in Lemmer, want die dag spreekt ze op de bijeenkomst van de wereldbank over het feit dat bijna een miljard mensen geen goede identificatiepapieren heeft. Een obstakel bij het krijgen van toegang tot financiële diensten zoals een bankrekening.

Article continues after the ad

Het is verre van de eerste keer dat Máxima zich inzet voor toegang tot financiële diensten. Sinds 2009 is ze speciaal pleitbezorger namens de VN. Ze probeert elk jaar aanwezig te zijn in Washington.

Dit jaar is wat dat betreft wel een bijzondere editie voor Máxima: ze maakt deze week kennis met de nieuwe president van de Wereldbank, David Malpass, die de komende vijf jaar aan het roer zal staan.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in