Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima gaat voor glossy blauw

Blue is the warmest colour. Vier dagen, vier outfits. Koningin Máxima is vandaag alweer op pad in den lande, zij het nu met een thuiswedstrijd in Den Haag. De koningin was vanochtend aanwezig bij de lancering van het Manifest Hoofdzaken in De Remise. Het manifest is een initiatief van de Hersenst...

Máxima gaat voor glossy blauw

Blue is the warmest colour.

Vier dagen, vier outfits. Koningin Máxima is vandaag alweer op pad in den lande, zij het nu met een thuiswedstrijd in Den Haag.

De koningin was vanochtend aanwezig bij de lancering van het Manifest Hoofdzaken in De Remise. Het manifest is een initiatief van de Hersenstichting, MIND en ZonMw waarin zij pleiten voor het opzetten van een nationaal kennis- en innovatieprogramma voor hersen- en/of psychische gezondheid.

In Nederland heeft een op de vier mensen een hersen- en/of psychische aandoening. Het gaat dan bijvoorbeeld om psychische stoornissen, chronische hersenaandoeningen die geleidelijk zijn ontstaan, zoals dementie, en slaapstoornissen. De impact op het dagelijks leven van mensen met zo'n aandoening en de mensen om hen heen is enorm, en de behandelmogelijkheden zijn beperkt.

In Den Haag werd gesproken over de grootste prioriteiten van Hoofdzaken. Máxima ging in gesprek met hoogleraren, psychiaters, wetenschappers en patiënten over hun ervaringen met de zorg.

Gistermiddag was Majesteit ook al op pad binnen de GGZ, toen bezocht ze een college dat helemaal in het teken staat van de psychische gezondheid van jongeren.

De koningin maakt zich al jaren hard voor de geestelijke gezondheidszorg, maar vertelde in haar verjaardagsinterview eerder dit jaar uitgebreid hoe belangrijk de geestelijke gezondheid van haar zusje Inés is geweest in die focus.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in