Gezien HM's leeftijd is het een relevant onderwerp.

Koningin Máxima – dit voorjaar wordt ze vijftig, dus ze zal inmiddels wel kennis hebben gemaakt met het fenomeen opvlieger - heeft het eerste exemplaar van het boek Overgang Van Top Tot Teen in ontvangst genomen. Dat gebeurde vanwege de coronacrisis volledig digitaal tijdens een webinar van Ziekenhuis Gelderse Vallei over overgangsklachten.

Máxima ontving het boek van auteurs Mirjam van ’t Veld, voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en schrijver Marcelle Meesters. De twee schreven het boek nadat ze constateerden dat veel vrouwen niet weten dat hun klachten worden veroorzaakt door de overgang en overgangsklachten vaak onterecht worden bestempeld als burn-outklachten.

Article continues after the ad

Na de online aanwezigheid van de koningin bij de boekpresentatie, werd het webinar voortgezet met een gesprek van de auteurs met experts en ervaringsdeskundigen over hoe aanpassingen in de manier van leven, met name op het gebied van voeding, bewegen en slaap, overgangsklachten kunnen verminderen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in