Wie geen entreekaart heeft kunnen kopen voor de zomeropening van Paleis Noordeinde hoeft niet te treuren. Want wij delen de beelden graag met je. 

Het paleis en de Koninklijke Stallen zijn deze zomer geopend voor publiek. Alles is inmiddels gereed gemaakt en de media mochten vrijdag al een kijkje komen nemen.  

Article continues after the ad

Ledlampen

Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar de functies van de Balkonkamer (zie foto hieronder) en de historie van de kroonluchters in de Grote Balzaal. De kroonluchters, armaturen en torchères in de laatstgenoemde zaal krijgen een grondige restauratie- en schoonmaakbeurt.

Ook wordt de halogeenverlichting vervangen door ledlampen, die precies lijken op de kaarsen die er ruim een eeuw geleden oorspronkelijk in zaten.

Betoverend effect

De kroonluchters en armaturen zijn donker door aanslag, het stof en vuil dat zich in de afgelopen decennia er op heeft vastgezet. Goed reinigen heeft echter een betoverend effect, zo was vrijdag te zien. De ledverlichting past ook veel beter bij de zaal dan de halogeenlampen die nu nog dienst doen.

Bezoekers van de zomeropenstelling van het paleis krijgen vandaag (zaterdag) al een voorproefje van het resultaat te zien.

Tafelgoed uit periode van koningin Wilhelmina

Verder is de tafel in de Marot Eetzaal gedekt met tafelgoed uit de periode van koningin Wilhelmina.

In de Stallen zijn paarden, rijtuigen en auto’s te zien. Daarnaast is er een speurtocht voor kinderen.

Onderstaande video werd begin deze maand vrijgegeven door het Koninklijk Huis.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze zomer zijn Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen te bezichtigen. Beide locaties zijn vier zaterdagen in augustus te bezoeken en de Stallen ook op vier vrijdagen. Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar de functies van de Balkonkamer en de historie van de kroonluchters in de Grote Balzaal. Ook is de Marot Eetzaal ingedekt met tafelgoed uit de periode van Koningin Wilhelmina. In de Stallen zijn paarden, rijtuigen en auto’s te zien. Daarnaast is er een speurtocht voor kinderen. Meer weten over de openstelling en het kopen van tickets? Klik op de link in bio. #openstelling #paleisnoordeinde #koninklijkestallen #werkpaleis #paleis #stallen #denhaag

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Kaarten voor de stallen

Voor de liefhebbers: er zijn nog kaarten beschikbaar voor de zomeropening van de Koninklijke Stallen.

Bronnen: Koninklijk Huis, BuzzR
Beelden: ANP


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in