Kroonprinses Amalia is als een blok gevallen voor Self-Portrait.

Vroeg of laat gebeurt het elke (kroon)prinses: ze moet steeds vaker 'op netjes' in het openbaar, en gaat op zoek naar een modelabel dat past bij haar stijl, haar lijf en haar budget.

Kroonprinses Amalia lijkt, voor nu in elk geval, haar keuze gemaakt te hebben. De laatste tijd spotten we haar keer op keer in de bijzondere maar toch toegankelijke ontwerpen van het Britse label Self-Portrait, ook populair bij A-listers en fashionista's van over de hele wereld. Fris, vrouwelijk en perfect voor feestelijke gelegenheden. Dit droeg Amalia al uit hun collecties.

In 2017 spotten we de kroonprinses voor het eerst in een Self-Portrait-jurkje: die droeg ze op eigen bodem voor de 50e verjaardag van papa Willem-Alexander, en later nog eens naar de Griekse societybruiloft van Filippos Lemos en Marianna Goulandris in Londen.

Article continues after the ad

Op de foto waarop de Oranjes het Songfestival een hart onder de riem stoken droeg Amalia dit jaar weer een Self-Portraitje: ditmaal een jumpsuit met één mouw. Alexia droeg voor diezelfde foto overigens óók een jurkje van het label.

En dan was er natuurlijk de zomerfotosessie van 2020 nog, waarbij Amalia alwéér koos voor Self-Portrait, ditmaal een midi-jurk die een stuk zachter oogt én nog gewoon te bestellen is.

Overigens is Amalia niet de eerste Oranje die valt voor het merk. Ook tante Mabel droeg meermalen designs van Self-Portrait, zoals hieronder.

En dan zijn er de andere royals nog, en dan letten we vooral goed op kroonprinses Ingrid van Noorwegen. Ook zij is al gespot in Amalia's liefste label. Nota bene in een jurk die óók Sofia van Zweden en Kate Middleton al droegen. 

Het moge duidelijk zijn: het merk kan het royal seal of approval wegdragen. En wij kijken vast uit naar het volgende lookje dat Amalia er shopt.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in