Het moge duidelijk zijn dat onze kroonprinses een nieuwe favoriet heeft.

Hoge ogen gooide ze ermee tijdens de zomerfotosessie in juli. Haar felrode blazer, waarbij haar blonde lokken zo prachtig afstaken en waarin kroonprinses Amalia de wereld tegemoet straalde.

Een plaatje, was de consensus. Leuk dus om te zien dat Amalia ook tijdens haar eerste publieke optreden sinds die veelbesproken zomerfotosessie, wéér voor haar trusty blazer koos. In Zandvoort ging ze weer op opvallend rood.

Article continues after the ad

Waarmee ze een knipoog naar haar moeder geeft, die óók graag recyclet, maar vooral ook ERG houdt van een rood pakkie. Maar waarmee ze direct ook in een fijn lijstje andere royals in rood thuishoort.

Amalia's Tommy Hilfiger is trouwens nu nog in een aantal maten flink in de SALE, bij de ontwerper zelf in de webshop, mocht je je helemaal geïnspireerd voelen door de vrouw die ongetwijfeld voor veel Nederlandse modemomenten gaat zorgen de komende decennia.

Meer inspiratie nodig? We've got you.

Máxima's rode pak van Claes, een klassieker die we al heel vaak hebben mogen aanschouwen

Kate bij het EK in een nummertje van Zara

Letizia van Spanje kent ook de kracht van een rood powerpak, die van haar is van Roberto Torreta

Pauline Ducruet (de dochter van prinses Stéphanie van Monaco) gaat voor sexy, nota bene in een pak uit haar eigen collectie, Alter

Beeld: Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in