Vandaag blaast de Amerikaanse voormalig talkshowhost 65 kaarsjes uit en het is inmiddels al weer bijna 8 jaar geleden dat de laatste aflevering van The Oprah Winfrey Show werd uitgezonden. Hoe is het leven van Oprah na de Oprah-show?

Stil zitten past niet bij deze powervrouw. Op het moment dat haar talkshow niet meer werd uitgezonden, had ze het al druk met haar eigen filmkanaal OWN TV Network.

Article continues after the ad

De kijkcijfers daarvan bleven echter achter en een paar grote high-profile interviews zetten ook niet echt zoden aan de dijk. In een speech bij Harvard in 2013 vertelde ze hier echt gefrustreerd over te zijn geweest. 

Uiteindelijk werden de kijkcijfers gelukkig beter. Daarnaast had ze natuurlijk nog haar Glossy O Magazine en de bijbehorende website.

Eigen timemanagement

In de Amerikaanse Vanity Fair vertelde ze dat ze na haar laatste show ongeveer twee jaar het gevoel had 'uit balans' te zijn geweest. "Ik was gewend om elke dag een volle agenda te hebben die ook voor me werd gevuld." Ze moest er echt even aan wennen dat ze haar eigen timemanagement weer moest doen.

Filantrope

De Amerikaanse miljardair (volgens Forbes magazine) doet ook nog steeds veel voor het goede doel met haar Oprah Winfrey Foundation. Vooral de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls die ze opzette in Zuid-Afrika is daar een bekend voorbeeld van.

Oprah als Actrice

Inmiddels heeft ze ook een oude liefde weer opgepakt: Acteren. Je kent haar vast nog wel van haar indrukwekkende rol in The Color Purple. Daar voegde ze, na wat kleinere rollen in de tussenliggende jaren, nieuwe rollen in The Butler, The Immortal Life of Henrietta Lacks en A Wrinkle in Time aan toe.

Oprah's Supersoul Conversations

Interviewen en gesprekken voeren, blijft haar na aan het hart, want ze heeft inmiddels een enorm succesvolle Podcast-serie: Oprah's Supersoul Conversations. Hierin gaat ze in gesprek met bekende inspirators als Brené Brown, Eckhart Tolle en Michelle Obama.

Oprah for President?

En stiekem hopen veel Amerikanen dat ze tóch nog eens een gooi zal doen naar het Amerikaans presidentschap. Die hoop smoorde ze zelf al in 2002 in de kiem in een interview met InStyle Magazine: 

Oprah’s: "Ik heb me altijd heel veilig en zelfverzekerd gevoeld, wetende wat ik kon en wat ik niet kon. En dit is dus niet iets voor mij. Ik heb er het dna niet voor."

Helaas... Maar in de tussentijd heeft ze het druk zat en laat ze ook haar politieke mening af en toe pittig en bevlogen horen op haar Instagram-account.

Lees ook: #ivote: deze Amerikaanse powervrouwen gingen helemaal los op social media

In januari 2017 werd bekend dat Winfrey als speciaal journalistiek medewerkster werd toegevoegd aan het team van het populaire nieuwsprogramma 60 Minutes. In oktober 2018 stopte ze daarmee om campagne te voeren voor Stacey Abrams. 

Dus toch de politiek in Oprah? We gaan het zien, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Oprah's interviews met Michelle Obama

Haar meest recente 'werk' was de interviewreeks die ze hield met Michelle Obama voor de lancering van haar boek 'Becoming'.

En mogen we ook even een applausje voor Oprah's stijl? Want 65 jaar zou je haar toch niet geven?! 

Hier lees je Oprah's beautygeheimen:

Style has no age: Oprah Winfrey nog even charmant als altijd

Voor nu: een heel fijne verjaardag!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in