Vandaag blaast de Amerikaanse voormalig talkshowhost 65 kaarsjes uit en het is inmiddels al weer bijna 8 jaar geleden dat de laatste aflevering van The Oprah Winfrey Show werd uitgezonden. Hoe is het leven van Oprah na de Oprah-show?

Stil zitten past niet bij deze powervrouw. Op het moment dat haar talkshow niet meer werd uitgezonden, had ze het al druk met haar eigen filmkanaal OWN TV Network.

More content below the advertising

De kijkcijfers daarvan bleven echter achter en een paar grote high-profile interviews zetten ook niet echt zoden aan de dijk. In een speech bij Harvard in 2013 vertelde ze hier echt gefrustreerd over te zijn geweest. 

Uiteindelijk werden de kijkcijfers gelukkig beter. Daarnaast had ze natuurlijk nog haar Glossy O Magazine en de bijbehorende website.

Eigen timemanagement

In de Amerikaanse Vanity Fair vertelde ze dat ze na haar laatste show ongeveer twee jaar het gevoel had 'uit balans' te zijn geweest. "Ik was gewend om elke dag een volle agenda te hebben die ook voor me werd gevuld." Ze moest er echt even aan wennen dat ze haar eigen timemanagement weer moest doen.

Filantrope

De Amerikaanse miljardair (volgens Forbes magazine) doet ook nog steeds veel voor het goede doel met haar Oprah Winfrey Foundation. Vooral de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls die ze opzette in Zuid-Afrika is daar een bekend voorbeeld van.

Oprah als Actrice

Inmiddels heeft ze ook een oude liefde weer opgepakt: Acteren. Je kent haar vast nog wel van haar indrukwekkende rol in The Color Purple. Daar voegde ze, na wat kleinere rollen in de tussenliggende jaren, nieuwe rollen in The Butler, The Immortal Life of Henrietta Lacks en A Wrinkle in Time aan toe.

Oprah's Supersoul Conversations

Interviewen en gesprekken voeren, blijft haar na aan het hart, want ze heeft inmiddels een enorm succesvolle Podcast-serie: Oprah's Supersoul Conversations. Hierin gaat ze in gesprek met bekende inspirators als Brené Brown, Eckhart Tolle en Michelle Obama.

Oprah for President?

En stiekem hopen veel Amerikanen dat ze tóch nog eens een gooi zal doen naar het Amerikaans presidentschap. Die hoop smoorde ze zelf al in 2002 in de kiem in een interview met InStyle Magazine: 

Oprah’s: "Ik heb me altijd heel veilig en zelfverzekerd gevoeld, wetende wat ik kon en wat ik niet kon. En dit is dus niet iets voor mij. Ik heb er het dna niet voor."

Helaas... Maar in de tussentijd heeft ze het druk zat en laat ze ook haar politieke mening af en toe pittig en bevlogen horen op haar Instagram-account.

Lees ook: #ivote: deze Amerikaanse powervrouwen gingen helemaal los op social media

In januari 2017 werd bekend dat Winfrey als speciaal journalistiek medewerkster werd toegevoegd aan het team van het populaire nieuwsprogramma 60 Minutes. In oktober 2018 stopte ze daarmee om campagne te voeren voor Stacey Abrams. 

Dus toch de politiek in Oprah? We gaan het zien, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Oprah's interviews met Michelle Obama

Haar meest recente 'werk' was de interviewreeks die ze hield met Michelle Obama voor de lancering van haar boek 'Becoming'.

En mogen we ook even een applausje voor Oprah's stijl? Want 65 jaar zou je haar toch niet geven?! 

Hier lees je Oprah's beautygeheimen:

Style has no age: Oprah Winfrey nog even charmant als altijd

Voor nu: een heel fijne verjaardag!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een strakke buik betekent niet automatisch dat je goed in je vel zit. Maar het helpt wel. Wij dachten dat we goed bezig waren, maar met deze fitness- en dieetmythes rekenen wij maar al te graag af.

Wil je een strakke buik: Trainen en diëten

Fitness-expert James Stirling zegt dat er geen ‘geheim’ is voor een sixpack, trainen en gezond eten zijn het devies. Zo doe je dat:

More content below the advertising
  • Krachttraining om spieren te kweken die vet verbranden.
  • Je core trainen om je buik en rugspieren te versterken
  • Meer dagelijkse beweging in je dag stoppen (neem de tram, boodschappen met de fiets etc)
  • Zorg ervoor dat je een calorie-arm dieet volgt, zodat je die sixpack ook daadwerkelijk te zien krijgt.

Als je alleen maar lijnt, word je alleen maar een dunnere versie van jezelf. Als je meer spieren wilt kweken, zal je daar toch echt voor moeten trainen.

Mythe 1: Je moet naar de sportschool

Volgens James kan je prima thuis aan je core werken. Je hebt er in principe geen apparatuur voor nodig, behalve een goed yoga-matje. Sit-ups en crunches kun je gewoon thuis doen. Je kunt dat zwaarder maken door een gewicht op je borst vast te houden terwijl je ze doet.

En op YouTube zijn enorm veel video’s te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je op een veilige manier de oefeningen doet.

Mythe 2: Je mag geen koolhydraten meer eten

Als je veel traint, zijn koolhydraten belangrijk voor je spieropbouw. Je kan met een gevarieerd eetpatroon net zo veel resultaat boeken als met een koolhydraat-arm dieet.

Als je te weinig koolhydraten eet, voel je je slap, volgens de fitness-expert, en daardoor wordt het een stuk moeilijker om je dieet en trainingsschema vol te houden.

Mythe 3: Je mag geen suiker en alcohol

Het sociale aspect van uit eten gaan, het plezier wat je daaraan beleeft en jezelf af en toe belonen met iets wat je heel erg lekker vindt, ook al zit er suiker in, vindt Steve geen ramp.

Volgens hem ben je eerder geneigd om je trainingsschema en dieet op te geven als je jezelf alles wat je lekker vindt ontzegt, dan wanneer je jezelf af en toe iets gunt. Maar als gewicht verliezen een doel op zich is, zal je dit wel goed in de gaten moeten houden.

Als je doordeweeks gezond en gebalanceerd eet en op zaterdag een keertje lekker los gaat, is dat echt geen probleem. “Dat hoort bij het leven.”

Mythe 4: Cardio is een must als je abs wilt

Je hoeft heus geen uren op de loopband of fiets om je buikspieren te trainen. Het kán wel helpen bij vetverlies, maar overdrijf het niet. Het risico als je net begint, is dat je heel veel gaat cadiotrainen en weinig calorieën eet. Dan ben je binnen no time opgebrand.

Mythe 5: Je moet streven naar een laag vetpercentage

Onzin, zegt Steve. Je kan niet continu vet blijven verliezen. Gezond en gebalanceerd eten is belangrijk. Vet hoort daar ook bij, ook als je strak in je vel wil zitten.

Te weinig vet kan zelfs invloed hebben op je menstruatie. En je vetverdeling is voor iedereen anders. Het is echt belangrijk om te kijken wat bij jou en jouw lichaamsbouw past

Wat help wel? Een vetarm dieet

Zoals eerder gezegd, als je geen vet kwijt raakt, ga je die getrainde spieren nooit zien. Je hoeft daarvoor heus niet superstreng te diëten, maar let wel op wat je eet.

Het belangrijkste is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je eet én dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Er zijn verschillende apps, bijvoorbeeld die van het voedingscentrum, waar je dat op bij kan houden.

Beeld: unsplash. Bron: cosmopolitan.uk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in