Uit de Move collectie van Messika
Uit de Move collectie van Messika

Supermodel staat nog altijd aan de top, met nieuwe campagne voor Messika.

Kate Moss (45) bewijst dat leeftijd een steeds irrelevantere factor is voor succes. Ze is het gezicht van de najaarscollecties van Giorgio Armani en Alexander McQueen...

Article continues after the ad

... en samen met Joan Smalls (midden) en Nederlandse Sylvia Hoeks (links) de nieuwe ambassadeur van juwelenhuis Messika.  

Het hippe Parijse label is met een indrukwekkende opmars bezig: haute joaillerie, maar dan trendy en zelfs een tikje rock 'n roll. Valeria Messika, dochter van een Franse diamantdealer, ontwierp de collectie Move speciaal voor fashionista's met een uitgesproken smaak.

"Ik wil dat vrouwen elke dag van diamanten genieten," zegt Valeria. "Ze moeten uit de kluis en om je hals, pols of vinger. Ik ben me ervan bewust dat het edelstenen zijn, maar die fonkeling hoort midden in het leven. We maken ook statement ↑ stukken, maar Move is echt gericht op dagelijks gebruik en er dagelijks van genieten."

Zulks laat Moss zich geen twee keer zeggen: "Ik draag het liefst diamanten, het zijn mijn lievelingsstenen omdat ze overal bij passen," zegt ze. "Ik draag een diamanten ring die ik van mijn vriend heb gekregen en nog eentje die ik niet meer van mijn vinger krijgt. Die heeft een Perzische diamant die ik in New York heb gekocht. De andere is uit een vintage winkel in de buurt van mijn huis in Londen."

En hoe draagt Kate haar juwelen? "Net als mijn kleren, wees niet te benauwd om te mixen en te mengen," zegt ze. "Modern en vintage gaan prima samen als je er zelf in gelooft."

Foto's © Messika, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in