Eten op hoog niveau terwijl je letterlijk op hoog niveau zit. Het uitzicht over de besneeuwde toppen maakt deze restaurants uniek.

L’Atelier d’Edmond, Val d’Isere, Frankrijk


Net buiten Val d’isere, in deze gemoedelijke houten ski-hut waar overdag skiërs komen voor een voedzame lunch, dineer je s’avonds op tweesterrenniveau. De chef combineert plaatselijke ingrediënten en kruiden met Mediterrane smaken. Bereid je voor op een hartverwarmende avond. Website L'Atelier d'Edmond

After Seven, Zermatt, Zwitserland

Dit restaurant van het Backstage Hotel heeft maar liefst twee Michelinsterren. De inrichting is zo klassiek en warm als dat het eten origineel en zinnenprikkelend is. Laat je verrassen door chef Ivo Adam. Ook leuk: Het cine dinner. Je eet drie gangen van Chef Adam terwijl je in de bioscoop een filmpje kijkt. Website After Seven

Albert 1er, Chamonix, Frankrijk

Stoere, plaatselijke ingrediënten tot verfijnde gerechten omtoveren? Laat dat maar aan de keukenbrigade van Albert l over.  ‘La simplicité est la perfection’ is hun motto. En perfect is het. Ga voor het Menu de la Maison de Savoie, een proeverij langs drie regio’s: Piemonte, Nice en de Savoie. Website Albert 1er

St. Hubertus, San Cassiano in Badia, Italië

In 1996 werd deze pizzeria omgetoverd tot restaurant. Voor 2018 kregen ze hun derde Michelinster. Dat is nogal een steile groeicurve. Ze koken op ongekend hoog niveau. Ga hier vooral naartoe voor de uitstekende wijnkaart.

Slimme combinaties met onalledaagse wijnen uit de regio, maken dit een restaurant een ontdekkingsreis voor culinaire liefhebbers. Website St Hubertus

Ice Q, Sölden, Oostenrijk

Elke woensdag tussen nu en 21 maart gaat ’s avonds in Sölden de kabelbaan open, speciaal voor gasten van het Summit Dinner. Halverwege stap je uit de gondel en krijg je een amuse, op de top wacht een verfijnd 5-gangen diner met adembenemend uitzicht (ga niet te laat, want dan mis je de zonsondergang).

Woorden schieten tekort. Reserveren is absoluut noodzakelijk. Website Ice Q

Beelden: Ice Q - Rudi Wyhlidal, St. Hubertus - Alex Filz, Albert 1er - Seb Montaz

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!

Tikt de thermometer de 24 °C aan, dan verhuizen wij graag naar het terras voor een lunch op niveau. Bij deze restaurants is het genieten onder de parasols. 

1. Aan de Poel, Amstelveen

De stad voelt ver en de brigade begrijpt dat er maar weinig dagen zoals deze zijn; ze leggen je heerlijk in de watten. Door de rust die het uitzicht over het kabbelende water geeft, heb je alle aandacht voor de creaties op het bord.

Twee sterren-gerechten die soms te mooi zijn om op eten. Maar we doen het toch en o zo graag.

aandepoel.nl

2. Chateau Neerçanne, Maastricht

Bij deze oude bekende, net buiten Maastricht, lunch je als een vorst in klassieke stijl. Het uitzicht over het omliggende Jekerdal is wijds. Hier voelen wij ons oprecht uitverkoren.

Wat een eten, wat een wijn, wat een leven…

www.oostwegelcollection.nl/chateau-neercanne

3. Allemansgeest, Voorschoten

Aan de Vliet tussen Leiden en Voorschoten wordt al jaren heel goed gekookt. We genoten van klassieke gerechten in een modern jasje en de verrassende smaakcombinaties.

Ook wat wijnen betreft, durven ze buiten de gebaande paden te adviseren. Daar houden wij wel van.

Met de schoenen in kort gekapte gras zwaaiden we af en toe naar passerende boten. Dat is ultiem genieten.

www.allemansgeest.nl

4. 't Lansink, Hengelo

Lunchen op de twee kleine terrassen aan de zijde van ’t Lansink is alleen voor ‘the lucky few’. Reserveren voor een zonnige lunch kan namelijk niet; wie het eerste komt, het eerste maalt.

Maar áls je dan een tafeltje scoort, is het feest. Want behalve jijzelf, worden ook de ingrediënten van het seizoen in het zonnetje gezet.

Mocht de middag in de avond overlopen, boek dan een suite in het bovengelegen boutique-hotel.

www.hotellansink.nl/nl/restaurant

5. Kasteel De Wittenburg, Wassenaar

Kasteel De Wittenburg, een baken van klasse in de Wassenaarse bossen. Het stond bekend als stijlvolle locatie voor events, maar daar komt nu verandering in. In de goede zin des’ woords.

In het fonkelnieuwe á la carte restaurant Sophie boek je nu ook gewoon een tafeltje voor twee. Dit wordt dé terrastip van aankomende zomer, want na een rondje door de kasteeltuin, smaakt een lunch op het terras als een koningsmaal.

www.wittenburg.nl

6. Tante Kee, De Kaag

Een oude bekende op de Kaagse Plas, maar goed nieuws; de Tante heeft vorig jaar een transformatie ondergaan.

Het geheel oogt fris en comfortabel, zeker een nieuwe kennismaking waard.

www.tantekee.nl

7. Teng Janssen, Amsterdam 

Wat fijn, een altijd-goed-adres in Amsterdam Zuid erbij. Bij Teng Janssen kun je heel de dag terecht, maar vooral ’s avonds is het een feestje.

Azië meets Mallorca onder het genot van een rijke verzameling wijnen, waarvan wel twintig ‘op glas’.

Het terras nodigt uit en ligt er zonnig bij. Wij verzinnen wel een goed excuus om te proosten en dan heerlijk te blijven tafelen.

www.tengjanssen.nl

8. The Harbour Club, Vinkeveense Plassen

Met zo veel schuiten per hoofd van de plaatselijke bevolking werd het wel tijd voor een Harbour Club aan de Vinkeveense Plassen.

Het concept is al beproefd in Rotterdam en Amsterdam; goede wijnen (bij voorkeur met bubbels), oesters, vis en vlees van hoge kwaliteit geserveerd in een stijlvolle sfeer.

Niet te stijfjes gelukkig, maar modern met klasse. Je kan er prima met de auto komen, maar liever leggen we de boot aan de steiger waar plaats is voor wel 20 sloepen.

theharbourclub.com/vinkeveen/

9. La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Het Apollo Hotel houd je uit de wind op dit smalle terras aan het water. Voordeel: veel ruimte en privacy en service om door een ringetje te halen.

Je kan zelfs met de boot aanmeren om te genieten van de klassieke Franse keuken met een twist. La vie est belle bij Bodon.

www.bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Sushisamba, Amsterdam

Nieuw nieuw nieuw! Geen haute quisine, wél heerlijke sushi. Sushisamba luidt de zomer in met de opening van een prachtig terras aan de iconische UNESCO World Heritage Singelgracht. 

Met de combinatie van Japanse, Braziliaanse en Peruviaanse invloeden, licht het snelle drie-gangen menu de nieuwe voorjaarsgerechten uit en dat is een feestje voor de smaakpapillen.

Innovatieve cocktails, creatieve sushi en een vurige robata grill met uitzicht dat nooit verveelt.

Vanaf 1 mei is het terras dagelijks open vanaf 11:30 uur. Ter introductie is is er een 3-gangen lunchmenu aan de gracht voor al € 25,-.

www.sushisamba.com