Panoramique: Les mystères de Madagascar. Wordt verkocht als paneel € 2.499.
Panoramique: Les mystères de Madagascar. Wordt verkocht als paneel € 2.499.

Levensechte schelpen, botanische 3D-prints – prachtig!

Noem het haute couture voor je huis: een muur bekleden met een echte blikvanger, zoals 'storytelling scenery', muurbekleding in de vorm van een heel tafereel. Een mooi idee nu reizen er even niet inzit. Als je dan toch tussen vier muren zit, dan kunnen die net zo goed mooi zijn.

Article continues after the ad

Panoramique: Hills of Sapa. Wordt verkocht als paneel, € 2.299.

Haute couture

Dessin Cashmere uit de collectie Essentials: Les Tricots van Arte. Rol = 8,50m x 0,70m (non-woven) € 219. de Les Tricots-collectie geeft de illusie van echt textiel met een knipoog naar rijkelijke stoffen en specifieke textieltechnieken. De dessins zijn ingetogen en toch herkenbaar uit de modewereld, zoals het Cashmere-ontwerp, dat doet denken aan de iconische stoffen van Chanel. 

La mer et ses coquilles

La mer, qu'on voit danser… Dit keer niet de Franse kust waar Charles Trenet over zong, maar wel het Filipijnse eiland Samal dat komt aanvaren in de Samal-collectie. Daar worden de oesterachtige schelpen ‘capiz’ gewonnen. De schelpen worden handmatig gekleurd, versneden en in geometrische patronen ingelegd om daarna op je muren te pronken. Dessin Camber uit de collectie Samal. Wordt verkocht per 5 of 10 tegels. Prijs per tegel voor dessin Camber: € 99. De afmetingen in cm: 33,7 x 46.

Elke schelp is uniek en verschilt in kleur en structuur, wat van deze collectie een exclusieve en artistieke muurbekleding maakt. Bovendien variëren de kleurnuances van het parelmoer naargelang de lichtinval waardoor een verrassend en voortdurend veranderend effect ontstaat. Dessin Cubic uit de collectie Samal. Wordt verkocht per 5 of 10 tegels. Prijs per tegel voor dessin Cubic: € 139. De afmetingen in cm: 39,4 x 45,5.

Global Nomads

De Manovo-collectie is geïnspireerd op de Afrikaanse savanne in Centraal-Afrika in het algemeen en grote nationale park Manovo in het bijzonder. Het is de muze voor de eclectische mix van botanische prints, geometrische vormen en effen patronen. De prints nemen je mee op safari langs krokodillen, op de deining van de Koumbala-rivier tot het Massif-gebergte. De gebruikte jacquardtechniek weeft verschillende kleuren papier in elkaar waardoor een tekening uit de oevers opduikt. Dessin Savanna uit de collectie Manovo. Prijs per lopende meter: € 89.

Botanic 3D

Monstera’s of Calathea’s, deze Amazone-beauty's geven al jaren huiskamers een tropische look. De Yala-collectie brengt die tropische sferen met botanische patronen en jungletaferelen nog meer in huis, zelfs bijna levensecht. De muurbekleding heeft een reliëf waardoor een subtiel en tegelijk aaibaar 3D-effect ontstaat, dankzij zachte chenille en boucléstoffen. De speelse designs verrassen, maar brengen tegelijkertijd rust aan de muur doordat telkens één kleur alle aandacht krijgt. Dessin Monstera uit de collectie Yala. Prijs per lopende meter: € 299.

Storytelling scenery

Een wereldreis bij je thuis met ver uitgestrekte glooiende landschappen en onvoorspelbare natuur, dat is de Panoramiques & Décors-collectie. Elk panorama van deze collectie dompelt je onder in een intrigerend verhaal. Van een gouden ochtend in een mistig bos tot een Toscaans landschap in een dromerige fantasiewereld.

Niet alleen de tekening spreekt tot de verbeelding, ook het gebruikte materiaal is verrassend, zoals fluweelzachte zijdelooks, bouclé en chique linneneffecten. De handgeschilderde taferelen van de Panoramiques zijn artistieke pareltjes en bestaan uit meerdere stroken die samen één panoramisch geheel vormen. Panoramique: Les songes Toscans. Wordt verkocht als paneel. Prijs: € 2.499.

Décors Pavartina € 149

Alle couture muurbekleding van Arte  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in