Voel je vrij deze dingen ook voor jezelf aan te schaffen.

In een jaar waarin we allemaal een béétje onder druk hebben gestaan, is er geen beter cadeau dan iets ontspannends. Of je nu iets voor je eigen getergde zenuwen zoekt of iemand anders wil verrassen met een Kalmerend Cadeau, we've got you covered.

Article continues after the ad

Een licht, zacht slaapmasker dat het licht goed blokkeert is een fijn hulpmiddel om beter in slaap te vallen. Dit masker kost 11,50

Rescue Remedy van Bach. We weten niet hoe het werkt, maar who cares? Het werkt. Verkrijgbaar bij de drogist in druppels en pastilles. 

Schermen uit, nieuws uit, gordijnen dicht, warme chocolademelk (scheutje rum optioneel) en speculaas erbij; met een fijne puzzel heb je een topavond / -weekend / -week.

In de categorie klein geluk: de regenboogmaker van Kikkerland (27 euro), die werkt op een zonnecel. Plaats 'm ergens waar de zon direct er op kan schijnen – je thuiswerkplek, misschien? - en je kamer wordt versierd met allemaal kleine regenboogjes. Meditatief momentje in 3-2-1…

Een bakje met water en essentiële olie met een waxinelichtje eronder werkt ook, maar voor aromatherapie zijn er tegenwoordig ook high tech en designer diffusers, zoals deze Mauna (49 euro)

Voor een intense ofwel ontspannende massage zijn er apparaten assorti. Deze is fijn omdat je je handen door de lussen kunt steken en zo de druk kunt aanpassen en de massagebollen kunt verplaatsen: tikje naar links, beetje naar rechts, lekker in je onderrug (80 euro).

Er zijn vele body butters maar deze klassieker is niet voor niets onverminderd populair. Perfect om je op een rillerige avond mee in te smeren voor je in bed duikt. De crème vouwt je in een coconnetje van zachtheid en een heerlijke warme geur. Ook verkrijgbaar in een pot met een wat hardere substantie, maar in de praktijk smeert deze fijner. Te koop bij elke goed gesorteerde drogist voor zo'n 6 euro.

Het klassieke voetenbad, al dan niet met massagefuncties, is natuurlijk bekend, maar wat dacht je van een opblaasbaar gelbad (19 euro)? Het wordt geleverd met poeder dat in gel verandert als je het in het water gooit. Het verzacht en masseert de voeten

Bitten heeft grappige warmtekussens (rond de 24 euro) in de vorm van een avocado, bietje, egel of chilipeper. Er zit tarwe en lavendel in, even in de magnetron en dan lekker warm en troostrijk geurend mee naar bed of op de bank. 

Bob Ross is hot. Het meest rustgevend zijn natuurlijk de tv-uitzendingen waarin hij je murmelend door een landschapje schildert. Mocht het wet-on-wet werken met Van Dyck Brown je nu toch een peu nerveu maken, dan is er ook een kleurboek voor al je Happy Little Accidents (16 euro)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in