Waarschijnlijk heb je alles al in huis!

Het is van de weinige stokoude gerechten waar vrijwel iedereen meteen van gaat watertanden: wentelteefjes.

Het recept is simpel: sneden liefst oud brood worden kort geweekt in een mengsel van melk en eieren en volgens gebakken in boter. Suiker en een beetje kaneel erover en je eet je vingers erbij op. Het is bovendien een duurzaam gerecht, omdat je er oud brood zo lekker mee kunt pimpen.

Hou je nou niet zo van zoet, dan zijn hartige wentelteefjes een lekkere variant. Het basisrecept blijft hetzelfde, maar in plaats van suiker geef je smaak met bijvoorbeeld:

  • Geraspte kaas, bosuitje, paprikapoeder
  • Avocado en tomaat in stukjes
  • Kaas en pesto
  • Rauwe ham en mozzarella
  • Uitgebakken spek en avocado
  • Fijngehakte knoflook, geraspte kaas, peterselie en peper
  • Blauwe schimmelkaas en peer
  • Parmezaanse kaas en uitgebakken spek
  • Geroosterde paprika, tapenade en gruyere
  • Uitgebakken spek en een likje stroop voor de ultieme zout-zoet-ervaring

Variatie: de Monte Christo

Article continues after the ad

Maak een sandwich met ham en kaas, haal de hele sandwich door het beslagje en bak 'm om en om in een pan tot de kaas is gesmolten en de buitenkanten goudbruin en knapperig zijn. Ook lekker met kaas en sambal!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in